Benim çocukluğum Babadağda geçti, bizim Babadağda hamur işi olarak yufka ekmeği yapıldığı zamanlarda bezimbe(Gözleme) yapılırdı etli, ıspanaklı, kabaklı, peynirli, yumurtalı olarak çeşitlerimiz mevcuttu:) birde tahinli pidemiz olurdu, fırınlarda pişer kahvaltılarda sıcak sıcak alınır mmmmmm misler gibi kokusuyla nefis olurdu...
Rahmetli babam yaylaya bir pide fırını yapmıştı aynı pidecilerin fırınları gibi bir fırın olmuştu, eh fırın yeni yapılınca artık pazar günleri pide yapılıp yenilmeye başlanmıştı, ama heves alınıncaya kadar tabiiki:) Pizzadan benim çocukluğa geldik hemen sadede gelmeliyim...
Neyse işte şimdiki çocuklara tencere yemeği yedirmesi çok zor, yada ben oğluma yedirmekte zorlanıyorum. Hep hamur işi olsun hep çabuk atıştırılan yiyecekler olsun. Sinirlerimi zıplatıyor her zaman kavga halinde yemek fasılları oluyor bizde. Bazende hadi diyorum istediğinden yapayım.
İşte bu pizzada yemek beğenilmediği zaman yada yemek yapmaya zamanımız olmadığı(gezmekten gelip yemeksiz kalınca) kısa zamanda hazırlnacak fırın olmadan pişen bir pizza..
Aslında ben bu pizzayı vejeteryan pizza hazırlamıştım ama işte oğlum ille biraz sucuk bari olsun diye yalvarınca üzerine az miktarda sucuk attım.
Malzemeler.
1 su bardağı un (tepeleme)
su, tuz, 1 tatlı kaşığı maya.
Ketçap yada sulandırılmış salça.
Yeteri kadar rende kaşar..
Un su tuz maya beraber yoğurulur merdaneyle açılabilecek yumuşaklıkta bir hamur yapılır.
Mayalanması için 15 dakika kadar ılık bir yerde bekletilir.
Bu arada üzerinie malzemeleri hazırlamak için.
1 kabak
6-7 tane mantar,
1 patlıcan (siz istediğiniz başka sebzeleri ilave edebilirsiniz)
Bütün sebzeler ince, ince halka şeklinde doğranır.
Yağzıs olarak teflon tavada ızgara gibi pişirilir.(Sebzeler sularını hamurun üzerine bırakırlar pizzanın üzeri hamur kalır)
Mayalanan hamur merdaneyle açılır ve 10 dakika kadar mayalandırılır.
Büyük boy teflon tava büyük ocağa kısık ateşe koyulur.
Mayalanan hamur tavaya koyulup üzerine sulandırılmış salça yada ketçep dökülüp yaydırılır, çatalla birkaç delinir
Hazırladığımız kabak mantar patlıcan üzerine dizilip istenirse şarküteri ürünlerindende ilave edile bilinir.
Tavanın kapağı kapatılarak pişmeye bırakılır.
5 dakika sonra rendelenmiş kaşar peyniri üzerine dökülür.
İsterseniz kapağını kapatıp 5 dakika kadar peynirin erimesi için böyle pişirebilirsiniz isterseniz kaşardan sonra fırının ızgara bölümünde kaşar eriyene kadar pişirebilirsiniz. Ben ızgarada pişirdim..
İşte pizzamız hazır afiyet olsun...
Hepinize selamlar hoşçakalın
çok severim pizzayı :)ellerine sağlık canım tarifte çok güzel ve kolay:)
YanıtlaSilharika gözüküyor ellerinize sağlık..ayrıca tarifi ayrıntılı biçimde yazdığınız için teşekkürler.
YanıtlaSilben hiç tavada yapmadım,fırında denedim,hamuru çok kuruyordu..görüntüye göre gayet güzel,yumuşak bir pizza olmuş..en kısa zamanda deneyeceğim..iyi geceler ,sevgiler melek hanım..
SABAH SABAH BU MANZARA BİTİRDİ BENİ NEFİS BİR GÖRÜNTÜ.ELLERİNE EMEĞİNE SAĞLIK CANIM .HANİ LAF ARAMIZDA OĞLANDA AĞZININ TADINI BİLİYOR CANIM:)
YanıtlaSilSEVGİLEERİMİ BIRAKIYORUM
Bizim cocuklugumuzda pizza yoktu ki.Zaten mutfak kültürümüzde de olmadigindan analarimiz
YanıtlaSilyapmasini da bilmezlerdi.Ama,bizim cocuklarimiz ve bizler farkli kültürleri deniyoruz.Sevdigimizi de yapiyoruz.Ellerinize
saglik.
Benim cocuklugumda da pizza yoktu, ben pizzayla buraya gelince ilk olarak tanismistim. Lahmacunla bile orta okul yillarimda tanismistim ben cünki annem bize disaraidan pek yemek yedirtmezdi, evde yaptigi tenceredeki sebze yemekleri genelde yerdik. Ama artik devir degisti, bizim mutfagimiza degisik kültürlerin yemekleri girip yaptikca cocuklarin da bu hosuna gitti tabii, onlar icin bu tür yiyecekler daha cazip geliyor, bizler de onlari kirmayip istediklerini yapiyoruz.. Ben kendim de pizzayi cok severim, düsünüyorum da cocuklar niye sevmesin,colezzetli bir hamur isi öyle degilmi. aptigin cabuk pizza da nefis görünüyor valla, ellerine saglik canim.
YanıtlaSilacıktım inanırmısın?ellerine saglık süper gözüküyor.keşke olsa da yesek
YanıtlaSilcanım harika olmuş pizzan,ben de çok severim ama dediğin gibi tencere yemeği vazgeçilmez.ellerine sağlık.sevgilerimle...
YanıtlaSilnefisssss görünüyor canım
YanıtlaSilellerine kollarına sağlık
öpüyorum
Melek, çok sağlıklı bir pizza olmuş bu. Ellerine sağlık, sevgiler.
YanıtlaSilEllerıne sağlık Melekcim.
YanıtlaSilCanım, Pizza nefis görünüyor.Ellerine sağlık.
YanıtlaSilSevgiler...
mis gibi kokusu buraya kadar geldi.eline sağlık.asla hayır diyemem.muhyeşemm.
YanıtlaSilOyy nesi çabuk, baya pizza yapmışsın. Başlığı okuyunca bazlama üzerine yaptığını sanmıştım hatırı sayılır bir üşengeç olarak:)) Nefis görünüyor.
YanıtlaSilSebzelisini hiç denememiştim.Süper olmuş bence.Ellerine sağlık Melekciğim.Sevgiler...
YanıtlaSilPatlıcanlı kabaklı pizzaları her gördüğümde denemek istiyorum ama bir türlşü kısmet olmadı daha :(
YanıtlaSilNeyse Rejime girmeden yaparım belki bu hafta.
Ellerine sağlık şekercim!
Pizza muhtesem gorunuyor Melekcigim kokusu taaaa buralara kadar geldi.mislerrrr gibi koktu:)
YanıtlaSilellerine saglik hamarat arkadasim.
Kucak dolusu SEVGİLER.
Benim de canım bugünlerde pizza çekiyor ama çıtır tabanlı istiyorum. İncecik olacak...
YanıtlaSilcanım melek, bademciğimizi kaybettik :( insan kılığındaki biri zehirlemiş yavrumuzu.. :( niyee bilmem seninle paylaşmak istedim..
YanıtlaSilöperim yanaklarından
Bu sırada fethiye babadağ değil mi.. Orası nasıl dünya güzeli bir yerdir...
çok güzel çok beğendim. tarifinden ben de denicem bunu tavada. sevgiler.
YanıtlaSilellerine saglık pıratik bişey olmuş hemde lezzetli gürünüyor...güler
YanıtlaSilNefis görünüyor canım ellerine sağlık.
YanıtlaSilSevgiler,
Evren