3 Aralık 2008 Çarşamba

MİLFÖYDE SEBZELER.....

Selamlar, kurban bayramı yaklaştı herkeste bir temizlik, alışveriş telaşı bir koşuşturma:) Biraz önce çarşıdan geldim aman daha şimdiden bu saatte kalabalık, arefe gününü düşünemiyorum bile:) Ama alışveriş olsun'ki çark dönsün, bu kriz günlerinde esnafa böyle özel günler ilaç gibi geliyor....

Bayramda bol bol etli tarifler olacaktır bloglarda bende bayram misafirleriniz için çok pratik bir börek tarifi vereyim dedim ve sizlere milföyde sebzeler getirdim .

Bu börekleri geçtiğimiz hafta gelen misafirlerim için yapmıştım çok pratik ve lezzetliler, tarifi Oktay usta'da görmüştüm ben malzemelerin içine salam ilave ettim...

Malzemeler.

Milföy hamuru.

Haşlanmış patates.

Haşlanmış yada konserve bezelye.

Haşlanmış havuç.

Beyaz peynir

Salam

Kaşar peyniri.

Ölçü olarak vermedim bende kendim göz kararı malzeme kullandım.

Patatesleri havuçları peyniri ve salamı küp küp doğrayıp harmanlayın.

6 tane Milföyü 2'şer olarak yan yana koyup merdane ile biraz açın ve içine malzemelerden bolca koyup rulo yaparak sarın. .

Ruloyu 3 santim genişliğinde kesin dil dik tepsiye dizin ve üzerine rendelenmiş kaşar peynirini dökün.

200 derecede ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirin..

Afiyet olsuuuun...

23 yorum:

  1. Melek'cim çok pratik ve leziz bir tarif ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Börek nefis görünüyor ellerine sağlık arkadaşım...Bende akşama milföyleri değerlendirmek adına börek yapmayı düşünüyordum..Çok güzel fikir oldu teşekkürler...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Melek'ciğim,
    Bu tarifi annem görse hemen misafirlerime bundan yap der iyi mi? (Merak etme ben bayramda da et koymayacağım siteye, olur a diyete miyete ihtiyaç olursa beklerim. Şaka şaka!)

    YanıtlaSil
  4. renkli renkli ne kadar güzel bir börek olmuş:) ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  5. mmmm ellerıne saglık enfesler..tıjenın lıstesını uyguluyorum bı sure yıyemıcem ama ogluma yapacagım:)))

    sevgılerımle..

    YanıtlaSil
  6. Selam,
    Nefis görünüyorlar. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  7. melekcigim herzamanki gibi nefis bir tarif yayinlamissin ellerine saglik canim dogum gunu pastanda nefis gorunuyor.
    kucak dolusu sevgilerrr.

    YanıtlaSil
  8. Melekcim ellerim sağlık.Tarif defterime hemen not aldım.İlk yapılacaklar listesi.Görüntü çok hoş eminin lezzeti de öyledir.

    YanıtlaSil
  9. Ne kadar güzel görünüşleri var.
    Ellerine sağlık.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  10. patatesler haşlanmışmı olacak yoksa fırında pişiyomu anlamadım? ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  11. melegim börekler harika olmus tam benlik,
    hello kitty pastan süper görünüyor, bitim yani
    harikasin canim ellerine saglik

    YanıtlaSil
  12. milföy olmasa naparız bilmem.hem imdadımıza yetişiyor hemde nefis şeyler ortaya çıkıyor..ellerine sağlık canım..
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  13. slm canım çok güzel görünüyor böreğin ellerine sağlık iyi bayramlar sevgiler

    YanıtlaSil
  14. Çok pratik ve güzel bir tarif ellerine sağlık melekcim.
    Sevgilerimle,
    İyi bayramlar...

    YanıtlaSil
  15. MERHABALAR.AH KEŞKE BİZİMKİLERDE BÖYLE SEBZELİ YESELERDE YAPSAM.MİLFÖY BİZDEDE ÇOK YENİLİYOR AMA OĞLUM İÇLİ BİRŞEY YEMEDİĞİNDEN GENELLİKLE BOŞ YADA ERİYEN PEYNİR KOYUYORUM.ELLERİNE SAĞLIK GÜZEL GÖRÜNÜYORLAR.

    YanıtlaSil
  16. Canım ellerıne saglık.Bayramını en ıçten dıleklerımle kutluyorum.Sevgıler..

    YanıtlaSil
  17. melekciğim nefis olmuşlar canım,çok değişik bir görünüm,çok şık.ellerine sağlık.

    iyi bayramlar diliyorum.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  18. Melekcim güzel bir bayram gecirmen dilegi ile......Berlinden sevgiler...

    YanıtlaSil
  19. Ellerinize sağlık,nefis bir görüntü...

    YanıtlaSil
  20. Ellerinize sağlık,yine herşey harika sevgiler,selamlar.bayramınızi da şimdiden kutluyorum

    YanıtlaSil
  21. Hi Friend,Very Nice Post and blog,i like your blog.AND VISIT TO MY BLOG AND DROP ME A COMMENT TOO.THANKS
    http://www.googleadsensesystem.blogspot.com/
    http://www.indianstamilmasalas.blogspot.com/
    http://www.indianmasalamullu.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  22. Webmaster cok tesekkurler...

    Selamlar Ebru

    YanıtlaSil

Kişi yorum yazmış sizde fikrinizi söylermisiniz?