10 Aralık 2008 Çarşamba
ÇITIR, ÇITIR KABAK TATLISI GELDİİİİİİİİ.............
Hepinize iyi bayramlar.....
Bayram nasıl geçiyor? Bu kadar et yedikten sonra üzerine kabak tatlısı iyi gider diye düşünüp size kabak tatlısı getirdim:)
Bu kabak tatlısını yapmak için iki gün önceden hazırlıklara başlamak gerekiyor..
ilk olarak kireç kabağın üzerine çıkacak kadar su ile 24 saat ıslatılıyor.
Daha sonra kirecin üzerindeki su, kireç karışmadan yavaş yavaş süzülerek alınıyor.(kireç dibinde kalacak)
Buna kireç kaymağı deniyor..
İnce, ince doğradığımız kabaklar bu su ile 12 saat ıslatılıyor.
Kabağa yetecek miktarda şekerli şurup hazırlanıyor.
Sonra bol suda yıkanan kabaklar kaynayan şurubun içine koyularak kısık ateşte 6 saat kadar kaynatılıyor.
Kabaklar soğuduktan sonra ceviz, tahin, kaymak ile nasıl isterseniz yeniliyor:)
Hepinize afiyet olsun..
Not: Bu tatlıyı hep göz kararı yaptığım için bir ölçü veremedim kusura bakmayın:( kireç ölçüsünü soracak olursanız ben taş kireçten bir avuca sığacak kadar kullandım..
Resimleri akşam çektiğim için ışık yetersizliğinden dolayı pek güzel çıkmadı:( üzgünüm...
bencede hafif gider güzel olur kabak tatlısı ben severim ellerine sağlık.
YanıtlaSilhayırlı bayramlar olsun baki muhabbetle olsun inşAllah..
Canım tatlın nefis görünüyor.Ben kabak tatlısını kirece yatırmadan yapıyorum.Eminim seninki de çok lezzetlidir.En kısa zamanda deneyeceğim.İyi bayramlar,sevgiler...
YanıtlaSilben kabak tatlısını çok severim çıtırınıda kıtırınıda yumuşağınıda:) ellerine sağlık nefis olmuş gerçekten.
YanıtlaSilMelek'ciğim,
YanıtlaSilKabak tatlısı öylesine parlak ve lezzetli görünüyor ki; bence gün ışığına hiç ihtiyaç kalmamış.
Ellerine sağlık canım.
Bayramını en içten dileklerimle kutlar, sağlık, mutluluk ve neşe içinde geçireceğin nice bayramlar dilerim.
Sevgilerimle,
Hayırlı bayramlar...
YanıtlaSilBayramlar berekettir, umuttur, özlemdir. Yarınlar niyettir. Kestiğiniz kurban ve dualarınız kabul olsun, sevdikleriniz hep sizinle olsun.. Kurban Bayramınız mübarek olsun.
YanıtlaSilHayirli bayramlar canim.
YanıtlaSilselam melekcim.geçmiş bayramın kutlu olsun.kusura bakma canım ancak fırsat bulabildim...kabak tatlısı tek kelime ile süper...ben kabakların üzerine biraz tahin dökerim:)))bu şekilde de harika görünüyor.bitmedi ise tadımlık isterimmmmmmmm...eline saglık arkadaşımm.sevgiler.
YanıtlaSil