Kurabiye börek ve pasta yaptım, ben aslında yaşpastalarımı hep birgün önceden yapardım, ama bu pastayı o gün yaptım ama bir kere daha anladım ki bir gün önce yapılan pasta her zaman güzel oluyor..
Sizlere tavsiyem mümkünse pastaları hep bir gün önceden hazırlayın...
Malzemeler..
1 Tane hazır pasta altı.
Kreması için.
2,5 su bardağı süt.
3 yemek kaşığı un.
2 yemek kaşığı nişasta.
5 yemek kaşığı şeker.
Bütün bu malzemeler muhallebi gibi pişirilir ve soğutulur.
Krema soğuduktan sonra içine 1 paket sıvı krema ilave edilir ve çırpılır.
Krokan için..
İstediğiniz kadar diye vereceğim tarifi çünkü hepsini göz kararı ölçülerinde:) koydum.
Badem ve fındıklar tavada biraz kavrulur.
Teflon tavaya toz şeker koyulur kısık ateşte karıştırarak erimesi sağlanır.
Erimeye başlayınca içine biraz limon suyu damlatılır ve şeker karamelize olmaya başlayınca içine ceviz fındık ve bademler ilave edilir karıştırılır.
Şeker çok fazla yanmadan ocaktan alınır
Mermerin üzeri biraz yağlanır ve ocaktan aldığımız krokan hemen mermere dökülür ve yaydırılır.
Krokan tamamen soğuduktan sonra üzerinden merdane ile vurarak parçalanır.
Ama merdaneyle vurmadan önce üzerine bir poşeti iyice örterseniz iyi olur yoksa her tarafa fırlıyorlar:)
Pata altı şekerli süt ile ıslatıp üzerine krama sürülür kremanın üzerine krokanlardan serpip diğer katı üzerine kapatılır.
Tekrar kreması sürülür krokanı serpilir ve kalan parçada kapatıp, kalan krema üzerine düzgün bir şekilde sürülür.
Artık üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Ben krokan ve kabak püresi ile süsledim Kabak püresini, hazırladığım kabak tatlısını blendırdan geçirdim ve sıkma torbasıyla sıktım..
Kalan krokanlarıda üzerine serperek pastayı tüketilme kıvamına getirdim:)
Ehhh şimdilik benden bu kadar herkese güzel bir hafta diliyorum...
Hoşçakalın.....
süper valla maşallah arkadaşım sana ne güzel bir pasta olmuş ellerine sağlık.
YanıtlaSilSevgiler...
Ellerine sağlık canım ve çok haklısın pastalar bir gün dinlendiğinde çok daha lezzetli oluyor.
YanıtlaSilSevgiler,
Evren
Eline sağlık müthiş lezzetli görünüyor..Süsleme de süper..Sevgilerimle..
YanıtlaSilpasta şahane görünüyor canım,ellerine sağlıkk..
YanıtlaSilhayırlı bir hafta diliyorumm:)
Melek'cim merhaba iyi haftalar dilerim,bloğuna can dostum Neslihan'ın bloğunda rastladım iyi ki rastlamışım pastan enfes ellerine ve emeğine sağlık,sıksık uğrıycam,sevgilerimle...
YanıtlaSilDeryaaa
Hatta izlemeye aldım seni:)))
cok guzel gorunuyor ellerıne saglık canım
YanıtlaSilSevgili Melek harika olmuş pastan,eline sağlık canım.çok şık görünüyor,eminim tadı da çok leziz olmuştur.afiyet olsun.sevgilerimle...
YanıtlaSilimmmmmmmm melek yine muhteşemsin. ellerine sağlık
YanıtlaSilDöktürmüşsün Melek'cim, krokanlı pasta nefis görünüyor.. Pastaların bir gün önceden yapılması gerektiğine ben de katılıyorum.. Ellerine sağlık..
YanıtlaSilselam melekcim.pasta harika görünüyor.bir gün önceden hazırlanınca pastalar daha lezzetli oluyor bencede.eline saglık....sevgier
YanıtlaSilhttp://hunerlieller.net
tek kelime ile süper olmuş.krokanlara bayıldım canım.ellerine sağlık..
YanıtlaSilçok şık bir görüntü olmuş Melekciğim ellerine sağlık. hayırlı akşamlar.
YanıtlaSilen sevdiğim pasta çeşidi
YanıtlaSilellerine sağlık enfes nefis harika daha ne diyim ağzım sulanıyorr
sevgiler
pasta harika görünüyor ellerinize sağlık gerçekten hazır gibi olmuş üstelikte yapımı kolay ..
YanıtlaSilMelek cim pasta haaaaaaarikaydı,özenle ve düzenle bizim için hazırlamışsın şekerim,bizde bayıla bayıla afiyetle yedik,ellerine sağlık ...zhl ays...
YanıtlaSilEllerıne saglık cok guzel olmuş .Kucak dolusu sevgıler..
YanıtlaSilçok güzel bir görüntüsü var
YanıtlaSildeneyeceğim muhakkak
ellerinize sağlık
Pasta süper Melek'ciğim, ellerine sağlık.
YanıtlaSilSevgilerimle.
ellerine saglik canim,pastan sahane olmus,afiyet bal seker olsun,sevgiler...
YanıtlaSilcanım çok şık bir pasta olmuş...
YanıtlaSilbir gün önceden pastanın hazırlanması konusuna katılıyorum..daha bir lezzetli oluyo...
ellerine sağlık...
öpüyorum..
sevgiyle kal...
ne güzel süslemişsin ellerine sağlık melekciğim. bak burdayım:)
YanıtlaSilmelekcim çok güzel olmuş krokanlı hep istiyorum ama bitürlü nasib olmadı
YanıtlaSilmelekcim ellerine sağlık canım öptüm sevgiler
YanıtlaSilEllerine sağlık Melekcim çok gzl görünüyor:)
YanıtlaSilSevgiyle.
Melekciği harika bir görüntüsü var, ne kadar özenli süslenmiş, krokan yapımını paylaştığın için de teşekkürler canım
YanıtlaSilÖpüyoruum
Marifetli arkadaşım benim! Bebeciğiniz de hoşgelmiş sefalar getirmiş. Bahtı hep açık olsun.
YanıtlaSil:)) zaten senin yüzünden erken doğurdum... hala bana işkence yapıyorsun... yine de eline sağlık... yiyenlere de afiyet olsun...
YanıtlaSil