9 Kasım 2008 Pazar

KROKANLI PASTA......

Cumartesi akşamı çok sevdiğim kuzenlerimizi ağırladık:)

Kurabiye börek ve pasta yaptım, ben aslında yaşpastalarımı hep birgün önceden yapardım, ama bu pastayı o gün yaptım ama bir kere daha anladım ki bir gün önce yapılan pasta her zaman güzel oluyor..

Sizlere tavsiyem mümkünse pastaları hep bir gün önceden hazırlayın...

Malzemeler..

1 Tane hazır pasta altı.

Kreması için.

2,5 su bardağı süt.

3 yemek kaşığı un.

2 yemek kaşığı nişasta.

5 yemek kaşığı şeker.

Bütün bu malzemeler muhallebi gibi pişirilir ve soğutulur.

Krema soğuduktan sonra içine 1 paket sıvı krema ilave edilir ve çırpılır.

Krokan için..

İstediğiniz kadar diye vereceğim tarifi çünkü hepsini göz kararı ölçülerinde:) koydum.

Badem ve fındıklar tavada biraz kavrulur.

Teflon tavaya toz şeker koyulur kısık ateşte karıştırarak erimesi sağlanır.

Erimeye başlayınca içine biraz limon suyu damlatılır ve şeker karamelize olmaya başlayınca içine ceviz fındık ve bademler ilave edilir karıştırılır.

Şeker çok fazla yanmadan ocaktan alınır

Mermerin üzeri biraz yağlanır ve ocaktan aldığımız krokan hemen mermere dökülür ve yaydırılır.

Krokan tamamen soğuduktan sonra üzerinden merdane ile vurarak parçalanır.
Ama merdaneyle vurmadan önce üzerine bir poşeti iyice örterseniz iyi olur yoksa her tarafa fırlıyorlar:)


Pata altı şekerli süt ile ıslatıp üzerine krama sürülür kremanın üzerine krokanlardan serpip diğer katı üzerine kapatılır.

Tekrar kreması sürülür krokanı serpilir ve kalan parçada kapatıp, kalan krema üzerine düzgün bir şekilde sürülür.

Artık üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

Ben krokan ve kabak püresi ile süsledim Kabak püresini, hazırladığım kabak tatlısını blendırdan geçirdim ve sıkma torbasıyla sıktım..

Kalan krokanlarıda üzerine serperek pastayı tüketilme kıvamına getirdim:)

Ehhh şimdilik benden bu kadar herkese güzel bir hafta diliyorum...

Hoşçakalın.....

27 yorum:

  1. süper valla maşallah arkadaşım sana ne güzel bir pasta olmuş ellerine sağlık.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık canım ve çok haklısın pastalar bir gün dinlendiğinde çok daha lezzetli oluyor.

    Sevgiler,
    Evren

    YanıtlaSil
  3. Eline sağlık müthiş lezzetli görünüyor..Süsleme de süper..Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  4. pasta şahane görünüyor canım,ellerine sağlıkk..
    hayırlı bir hafta diliyorumm:)

    YanıtlaSil
  5. Melek'cim merhaba iyi haftalar dilerim,bloğuna can dostum Neslihan'ın bloğunda rastladım iyi ki rastlamışım pastan enfes ellerine ve emeğine sağlık,sıksık uğrıycam,sevgilerimle...
    Deryaaa
    Hatta izlemeye aldım seni:)))

    YanıtlaSil
  6. cok guzel gorunuyor ellerıne saglık canım

    YanıtlaSil
  7. Sevgili Melek harika olmuş pastan,eline sağlık canım.çok şık görünüyor,eminim tadı da çok leziz olmuştur.afiyet olsun.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  8. immmmmmmm melek yine muhteşemsin. ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  9. Döktürmüşsün Melek'cim, krokanlı pasta nefis görünüyor.. Pastaların bir gün önceden yapılması gerektiğine ben de katılıyorum.. Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  10. selam melekcim.pasta harika görünüyor.bir gün önceden hazırlanınca pastalar daha lezzetli oluyor bencede.eline saglık....sevgier
    http://hunerlieller.net

    YanıtlaSil
  11. tek kelime ile süper olmuş.krokanlara bayıldım canım.ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  12. çok şık bir görüntü olmuş Melekciğim ellerine sağlık. hayırlı akşamlar.

    YanıtlaSil
  13. en sevdiğim pasta çeşidi

    ellerine sağlık enfes nefis harika daha ne diyim ağzım sulanıyorr


    sevgiler

    YanıtlaSil
  14. pasta harika görünüyor ellerinize sağlık gerçekten hazır gibi olmuş üstelikte yapımı kolay ..

    YanıtlaSil
  15. Melek cim pasta haaaaaaarikaydı,özenle ve düzenle bizim için hazırlamışsın şekerim,bizde bayıla bayıla afiyetle yedik,ellerine sağlık ...zhl ays...

    YanıtlaSil
  16. Ellerıne saglık cok guzel olmuş .Kucak dolusu sevgıler..

    YanıtlaSil
  17. çok güzel bir görüntüsü var
    deneyeceğim muhakkak
    ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  18. Pasta süper Melek'ciğim, ellerine sağlık.

    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  19. ellerine saglik canim,pastan sahane olmus,afiyet bal seker olsun,sevgiler...

    YanıtlaSil
  20. canım çok şık bir pasta olmuş...
    bir gün önceden pastanın hazırlanması konusuna katılıyorum..daha bir lezzetli oluyo...
    ellerine sağlık...
    öpüyorum..
    sevgiyle kal...

    YanıtlaSil
  21. ne güzel süslemişsin ellerine sağlık melekciğim. bak burdayım:)

    YanıtlaSil
  22. melekcim çok güzel olmuş krokanlı hep istiyorum ama bitürlü nasib olmadı

    YanıtlaSil
  23. melekcim ellerine sağlık canım öptüm sevgiler

    YanıtlaSil
  24. Ellerine sağlık Melekcim çok gzl görünüyor:)

    Sevgiyle.

    YanıtlaSil
  25. Melekciği harika bir görüntüsü var, ne kadar özenli süslenmiş, krokan yapımını paylaştığın için de teşekkürler canım
    Öpüyoruum

    YanıtlaSil
  26. Marifetli arkadaşım benim! Bebeciğiniz de hoşgelmiş sefalar getirmiş. Bahtı hep açık olsun.

    YanıtlaSil
  27. :)) zaten senin yüzünden erken doğurdum... hala bana işkence yapıyorsun... yine de eline sağlık... yiyenlere de afiyet olsun...

    YanıtlaSil

Kişi yorum yazmış sizde fikrinizi söylermisiniz?