Kurabiye börek ve pasta yaptım, ben aslında yaşpastalarımı hep birgün önceden yapardım, ama bu pastayı o gün yaptım ama bir kere daha anladım ki bir gün önce yapılan pasta her zaman güzel oluyor..
Sizlere tavsiyem mümkünse pastaları hep bir gün önceden hazırlayın...
Malzemeler..
1 Tane hazır pasta altı.
Kreması için.
2,5 su bardağı süt.
3 yemek kaşığı un.
2 yemek kaşığı nişasta.
5 yemek kaşığı şeker.
Bütün bu malzemeler muhallebi gibi pişirilir ve soğutulur.
Krema soğuduktan sonra içine 1 paket sıvı krema ilave edilir ve çırpılır.
Krokan için..
İstediğiniz kadar diye vereceğim tarifi çünkü hepsini göz kararı ölçülerinde:) koydum.
Badem ve fındıklar tavada biraz kavrulur.
Teflon tavaya toz şeker koyulur kısık ateşte karıştırarak erimesi sağlanır.
Erimeye başlayınca içine biraz limon suyu damlatılır ve şeker karamelize olmaya başlayınca içine ceviz fındık ve bademler ilave edilir karıştırılır.
Şeker çok fazla yanmadan ocaktan alınır
Mermerin üzeri biraz yağlanır ve ocaktan aldığımız krokan hemen mermere dökülür ve yaydırılır.
Krokan tamamen soğuduktan sonra üzerinden merdane ile vurarak parçalanır.
Ama merdaneyle vurmadan önce üzerine bir poşeti iyice örterseniz iyi olur yoksa her tarafa fırlıyorlar:)
Pata altı şekerli süt ile ıslatıp üzerine krama sürülür kremanın üzerine krokanlardan serpip diğer katı üzerine kapatılır.
Tekrar kreması sürülür krokanı serpilir ve kalan parçada kapatıp, kalan krema üzerine düzgün bir şekilde sürülür.
Artık üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Ben krokan ve kabak püresi ile süsledim Kabak püresini, hazırladığım kabak tatlısını blendırdan geçirdim ve sıkma torbasıyla sıktım..
Kalan krokanlarıda üzerine serperek pastayı tüketilme kıvamına getirdim:)
Ehhh şimdilik benden bu kadar herkese güzel bir hafta diliyorum...
Hoşçakalın.....
27 yorum:
süper valla maşallah arkadaşım sana ne güzel bir pasta olmuş ellerine sağlık.
Sevgiler...
Ellerine sağlık canım ve çok haklısın pastalar bir gün dinlendiğinde çok daha lezzetli oluyor.
Sevgiler,
Evren
Eline sağlık müthiş lezzetli görünüyor..Süsleme de süper..Sevgilerimle..
pasta şahane görünüyor canım,ellerine sağlıkk..
hayırlı bir hafta diliyorumm:)
Melek'cim merhaba iyi haftalar dilerim,bloğuna can dostum Neslihan'ın bloğunda rastladım iyi ki rastlamışım pastan enfes ellerine ve emeğine sağlık,sıksık uğrıycam,sevgilerimle...
Deryaaa
Hatta izlemeye aldım seni:)))
cok guzel gorunuyor ellerıne saglık canım
Sevgili Melek harika olmuş pastan,eline sağlık canım.çok şık görünüyor,eminim tadı da çok leziz olmuştur.afiyet olsun.sevgilerimle...
immmmmmmm melek yine muhteşemsin. ellerine sağlık
Döktürmüşsün Melek'cim, krokanlı pasta nefis görünüyor.. Pastaların bir gün önceden yapılması gerektiğine ben de katılıyorum.. Ellerine sağlık..
selam melekcim.pasta harika görünüyor.bir gün önceden hazırlanınca pastalar daha lezzetli oluyor bencede.eline saglık....sevgier
http://hunerlieller.net
tek kelime ile süper olmuş.krokanlara bayıldım canım.ellerine sağlık..
çok şık bir görüntü olmuş Melekciğim ellerine sağlık. hayırlı akşamlar.
en sevdiğim pasta çeşidi
ellerine sağlık enfes nefis harika daha ne diyim ağzım sulanıyorr
sevgiler
pasta harika görünüyor ellerinize sağlık gerçekten hazır gibi olmuş üstelikte yapımı kolay ..
Melek cim pasta haaaaaaarikaydı,özenle ve düzenle bizim için hazırlamışsın şekerim,bizde bayıla bayıla afiyetle yedik,ellerine sağlık ...zhl ays...
Ellerıne saglık cok guzel olmuş .Kucak dolusu sevgıler..
çok güzel bir görüntüsü var
deneyeceğim muhakkak
ellerinize sağlık
Pasta süper Melek'ciğim, ellerine sağlık.
Sevgilerimle.
ellerine saglik canim,pastan sahane olmus,afiyet bal seker olsun,sevgiler...
canım çok şık bir pasta olmuş...
bir gün önceden pastanın hazırlanması konusuna katılıyorum..daha bir lezzetli oluyo...
ellerine sağlık...
öpüyorum..
sevgiyle kal...
ne güzel süslemişsin ellerine sağlık melekciğim. bak burdayım:)
melekcim çok güzel olmuş krokanlı hep istiyorum ama bitürlü nasib olmadı
melekcim ellerine sağlık canım öptüm sevgiler
Ellerine sağlık Melekcim çok gzl görünüyor:)
Sevgiyle.
Melekciği harika bir görüntüsü var, ne kadar özenli süslenmiş, krokan yapımını paylaştığın için de teşekkürler canım
Öpüyoruum
Marifetli arkadaşım benim! Bebeciğiniz de hoşgelmiş sefalar getirmiş. Bahtı hep açık olsun.
:)) zaten senin yüzünden erken doğurdum... hala bana işkence yapıyorsun... yine de eline sağlık... yiyenlere de afiyet olsun...
Yorum Gönder