2 Temmuz 2008 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMASI....

Bütün islam alemi'nin REGAİP kandili mübarek olsun....

Offfffffffff.........
sıcak çok sıcak dahada sıcak olacakmış......

Yaz geldi herkes bir gevşedi bukadar olur, blogcu arkadaşlarda da aynı şikayet var.

Önceki post'umda yazdığım gibi elim hiç bir işe varmıyor bakalım ne zamana kadar böyle devam eder?

Geçen hafta eşimin ve oğlumun yoğun isteği üzere yaprak sarması yaptım, elimde olan tarifleri sizlerle paylaşmaktan başka çare olmadığı için sarmayı anlatayım bari dedim:) Yoksa ekrandaki yazı pek değişeceğe benzemiyor.

İşte yaprak sarmamın tarifi.

Yaprakları bahçeden topladım, onun için bir ölçü veremiyorum çünkü tartmadım.

Limonlu kaynar suya attım ve 2-3 dakika kaynadıktan sonra ocağı kapattım süzdüm (benim yapraklar çekirdeksiz üzüm yaprağı olduğu için çok pişirmedim hemen eriyor)

2 su bardağı pirinç.

4 tane büyük boy soğan.

yarım su bardağı zeytinyağı.

2 yemek kaşığı dolma fıstığı.

3 yemek kaşığı kuş üzümü.

2 yemek kaşığı toz şeker.

1 limon suyu.

tuz.

1 yemek kaşığı yeni bahar.

1 yemek kaşığı kuru nane.

1 tatlı kaşığı karabiber.


Fıstıkları küçük bir teflon tavada yağsız olarak pembeleştirelim.

Soğanları ince ince kıyıp yağda kavuralım, fıstıkları içine atalım.

Yıkadığımız pirinçleri ilave edip kavuralım.

1 su bardağı sıcak su koyalım

Tuzunu şekeri limonu ve yıkadığımız üzümleri ilave edelim.

Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.

Pirinçler suyunu çekince içine baharatları ekleyip karıştıralım.

Biraz demlendirip sarmaları saralım.

Tencerenin altına dilimlenmiş limon koyup sarmaları dizelim.

En üstünede limonları yerleştirip 1 su bardağı su biraz zeytinyağı yarım limon suyu tuz ilave edip kaynatıp sarmaların üzerine dökelim.

Üzerine tabak kapatıp kısık ateşte 40 dakika kadar pişirelim.


Soğuyana kadar tencerenin kapağını açmayalım.

Eğer mümkünse bir gece önceden pişirelim daha lezzetli olur.

Afiyet olsun..


21 yorum:

  1. ayy valla okurken ağzım sulandı biranda melek,1 tane aldım artık ellerine sağlık olsun çok güzel görünüyor limonlu limonlu oh oh oh ....zhl ays...

    YanıtlaSil
  2. Sarmalar incecik nefis olmuşlar ellerine sağlık canım...

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. of of offff.yeme de yanında yat...
    valla şu sarmalar burada olacaktı kıyamazdım herhalde yemeğe...o derece güzeller yani ,ellerine sağlık şekercim!

    YanıtlaSil
  4. Melek hep öyle yazın daha az mutfağa giriyoruz herhlade özelliklede pasta çörek işlerinde ..Her kese ya rehaveti çöktü .))

    Yaprakların nefis renk muhteşem ,kendi bahçenizden herhalde onuniçin bu renk..ellerine sağlık afiyet olsun..

    YanıtlaSil
  5. güzel yorumun için teşekkürler MELEK'cim.sarmalar müthiş.bayılırım.ellerine sağlık canım.
    Sofranız afiyetli, paranız bereketli, kararlarınız isabetli, yuvanız muhabbetli, kalbiniz merhametli, bedeniniz sıhhatli, yüzünüz mutlu, kandiliniz kutlu olsun.

    YanıtlaSil
  6. Canım sarmalar kalem gibi, ellerin dert görmesin.. Sıcağa rağmen uğraşmış, emek harcamışsın.. Hayırlı kandiller diliyorum..

    YanıtlaSil
  7. Allah'ın adıyla başladığınız her işinizde başarılar dilerim. Kandiliniz mübarek olsun.

    YanıtlaSil
  8. Blogşörüm Meleğim, ben de ilk defa dün etli yaprak sardım ama biranda saldırıya uğrayınca fotoğrafını bile çekemedim:-( kalan yaprakla da senin zeytinyağlı tarifini deneyeyim bu sefer. Ah aahhh bahçeden toplanmış incecik yaprak gibi olmuyor market yaprağı ama, neyyysee...Kıskandım valla:-)
    öpüldün canım

    YanıtlaSil
  9. Hayırlı kandiller diliyorum...Dualarda buluşalım...Selamlar...Sevgiler....

    YanıtlaSil
  10. regaib kandiliniz mubarek olsun dualarda buluşalım:)

    YanıtlaSil
  11. Melek'cim iyi kandiler canım. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  12. Canım seninde kandilin mübarek olsun...

    Sarma nefis ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  13. merhabalar arkadaşım,hayırlı kandiller,ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  14. Hayırlı kandiller diliyorum, sarmanız da nefis olmuş, ellerinize sağlık, sevgiler...

    YanıtlaSil
  15. HAYIRLI KANDİLLER ŞEKERCİM!

    YanıtlaSil
  16. Günler bize dostların güzelliği ile, geceler onların duaları ile mübarek oluyor. Umudumuz dostların hediyesi, duamız sizlerin sevgisi. Kandiliniz mübarek olsun..

    YanıtlaSil
  17. melek teyze b,liyo musun bennnn sarmaaa olsuunnn yeterkii ben sarmalara bayıılıırıımmmm ellerine sağlık sn ays

    YanıtlaSil
  18. Zeytinyagli yaprak sarmasi yemeyeli 1 sene oluyor, anneme gidince yapar artik :)

    Ben hep etli yapiyorum ne yazik ki ... Esim zeytinyagli yaptigim zaman doymuyormus :)

    Bizde bu sene sicaklara kaldik, 1 ay sonra TR deyiz, Agustos sicagi ile ugrasacagiz...

    Sevgiler canimcim, kendine iyi bak...

    YanıtlaSil
  19. çok tesadüfen uğradım:)
    ama birde ne göreyimmmmmmmmm :)
    elinize sağlıkk..

    o nasıl bir renktir öyle,daha ben o rengi bulamadım benimkilerde..
    özelliği varmı acaba? paylaşırmısınız ?

    istanbuldan svglr NuNu

    YanıtlaSil
  20. Merhaba Melek,
    Valla ellerine sağlık. Süper gözüküyorlar. Çalışan insanlarız. Bakıp kalıyoruz valla netten. Ağzımız sulanıp kalıyo. Bu arada teşekkür ederiz yelek için.
    Aylin

    YanıtlaSil
  21. melekçiğim merhaba canım.geldim gördüm gidiyorum:)))))))
    ellerine sağlık , çok severim, olsada yesem valla.bu sıcakta nasılda sardın bilmem:))
    gülüm haftaya yine gidiyorum.yaz sonunda görüşürüz arttık olurmu.öpüyorum canım.sevgilerimle.
    sebilay.

    YanıtlaSil

Kişi yorum yazmış sizde fikrinizi söylermisiniz?