12 Temmuz 2008 Cumartesi

BABADAĞIN MEŞHUUUUUR ŞAKŞUK AŞI:))

İşte karşınızda ŞAKŞUK AŞI.

Babadağın meşhur yemekleri arasındadır şakşuk. Bende bir Babadağlı olarak bu yemeği yazmakta çok geciktim.

Eş dost beni her gördüklerinde hani bizim şakşuk aşı blogunda yok diye sitem ediyorlardı kısmet bugüneymiş.

Geçtiğimiz salı Babadağa yaylaya gittim, ne pişirsek ne yapsak derken ablam Meral'e şakşuk pişirde bende faydalanmış olayım dedim (tembelliğin bu kadarına ne denir siz söyleyin). İşte Meral'in pişirdiği şakşuk aşı...

1 tane soğan biraz sıvı yağda kavrulur.

3 tane yaşil biber doğranır 5-6 diş sarımsakla beraber soğanlara ilave edilir..

3 tane kemer patlıcan iri küp şeklinde doğranır oda tencereye ilave edilir.

6 tane domatesin kabukları soyulur doğranır patlıcanların üzerine domates ve 1 tatlı kaşığı kadar toz kırmızı biber (aşrengi denir babadağda) ilave dilir..

En üste 4 yemek kaşığı kavurma koyulur...

Ve tencerenin kapağı kapatılır 10 -15 dakika kadar pişirilir.

Daha sonra üzerine 1 kahve fincanı kadar pirinç ve tuz ilave edilir tencerenin kapağı kapatılır 15 dakika kadar pişirilir ve ocak kapatılır.

İşte yemeğimiz hazır Çok kısa zamanda piştiği ve uğraştırıcı bir yemek olmadığı için çabuk şip şak anlamında şakşuk adı verilmiş denemenizi şiddetle tavsiye ederim.
Afiyet olsun....

23 yorum:

  1. Dediğin gibi pratik bir yemekmiş,tarifi de çok güzel anlatmış ve fotoğraflamışsın,ellerine sağlık.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık süper görünüyor şeker.Lezzetini hayal eebiliyorum.
    öpüldün

    YanıtlaSil
  3. Tam yaz yemeği olmuş Melek'ciğim, ablanın ellerine sağlık.

    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  4. Melek'cim ablanın ellerine sağlık.. Sayenizde biz de öğrenmiş olduk bu yöresel lezzeti..

    YanıtlaSil
  5. Seviyorsanız bizim cırcırları da size yollayalım komşum? Demek sizin şakşuka etli, bak bilmiyordum!

    YanıtlaSil
  6. Eşim üniv. eğitimi için Denizli de kaldığı yıllarda çok sık yediklerini ve oranın meşhur pratik bir yemeği olduğunu anlatmıştı.Bir de isli yoğurdun lezzetinden bahseder sıkça:))


    Şimdilerde bizim evde de sık yapılan yemekler arasında,ellerinize sağlık.


    sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. melekcimm,bizi şaşıtmalarınız devam ediyor :))
    sevgili TİJENin dediği gibi etli ve prinçli enteresan geldi banada.
    benimde sevgili arkadaşım NURSELciğimin eşi denizli-çivrilli çok ilginç tatlar denedik 25 yıl içinde, yeri geldikçe bizde sunabiliriz umarım..
    denizliye sevgiler NuNu

    YanıtlaSil
  8. canım ellerine sağlık ablacığının gerçekten çok güzel görünüyor..ne güzel resimlemişsin..

    YanıtlaSil
  9. selam melekcim iyi pazarlar olsun. senin şu tariflerine bayılıyorum valla. ellerine ve diline sağlık çokda güzel anlatıyosun. aslında çogu zaman sayfanda oluyorum . tariflerinden bolca faydalanıyorum.hoşçakal

    YanıtlaSil
  10. bu yemegi biliyordum ama içine pirinç atıldını bilmiyordum enkısa zamanda denicem görünüşü güzel zeten ben patlıcanı cokkkk severim....kayseriden güler.slm

    YanıtlaSil
  11. Bende hiç yememiştim,görüntü nefis,ellerine sağlık....

    YanıtlaSil
  12. meşhur şakşuka eee,ellerinize sağlık demekten başka yapacak bir şey yok,hani diyorum ki harika gözüküyor,bir de teknoloji ilerlesede tadına bakabilseydim
    :-))

    YanıtlaSil
  13. melekkkkkkkkkkkkkkkkkk patlıcan ve pirinç bir arada bide kavurma et ohhhh hemen şimdük yapacam eve gidince kavurma varmı acep dolapta yoksa önce kavurma imal etmeliyim:))) öpüyorum elciklerine sağlık yeavrımmm...sevgilerimle

    YanıtlaSil
  14. Melekciğim Antalya'ya ilk geldiğimiz zamanlarda buranın özel yeeklerinden biri olduğunu söylediler bize Şakşuka (Antalya'da böyle deniyor)için. Biz de baya merak edip sipariş vermiştik ama masaya geldiğinde gülmekten yıkılmıştır. Biz daha özel bir yeek bekliyorduk çünkü. Ancak burada bu yemeğe patates de kızartılıp ekleniyor ve bir not daha akşama bizim evde de ŞAKŞUKA var!!!!

    Sevgiler,
    Evren

    YanıtlaSil
  15. Ablanın ellerine sağlık canım çok güzel görünüyor. Tarifin çok değişik denemeyi düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  16. acıktım resmen bu ne guzel resımler boyle ellerıne saglık

    YanıtlaSil
  17. Meleğim,
    çok lezzetli bir yemeğe benziyor. Ben şakşuka yı çok severim bu onun akrabası herhalde :-)Meral'in ellerine senin de resimleyip tarifini bizlerle paylaştığın için emeğine sağlık canım.Sevgiler

    YanıtlaSil
  18. çok güzel yaz yemeği olmuş cnm.ellerine sağlık.şakşukanın kızartma olduğunu bilirdim.buda değişik versiyonu demek:)

    alttaki yazıya bayıldım eyvallah:)


    sevgilerimle cnm..

    YanıtlaSil
  19. selam melekcim...ne güzel bir tarif böyle...ablanın eline saglık..sizlerede afiyet olsun canım...mutlu haftasonları dilerim.sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  20. mutlu huzurlu sevgi ve ask dolu guzel bır hafta dılıyorummm

    YanıtlaSil
  21. Anne ve babam Babadagli.Bu yuzden saksuk asi bizim en favari yemegimizdi.Cok lezzetli,hafif ,pratik, en onemlisi de cok ekonomuk bir yemektir.Evlenip yurtdisina gittigimden beri yememistim.Bugun sayenizde ilkdefa kendi yaptigim saksukumu yiyecegim.Utanmasam gunde 3 ogun yerim.Hele domatesin mis gibi koktugu su gunlerde harika olacagindan eminim.Suyuna soyle ekmegi banmasinda bir baska olur.Himmmmmmmmmm
    OYA-CANADA

    YanıtlaSil
  22. Selam oya..
    eğer o lezzetleri sizlere ulaştırabiliyorsam ne mutlu bana ben bize özgü yemeklerin herkes tarafından tanınmasını arzuluyorum bizim çok güzel yemeklerimiz var.
    Ayrıca memleketimizden uzakta yaşayan gençler yemeklerini unutmasın istiyorum.
    Sevgiler.
    Anneni ve babanı tanıyormuz acaba merak ettim:)

    YanıtlaSil

Kişi yorum yazmış sizde fikrinizi söylermisiniz?