19 Şubat 2008 Salı

ŞARLOT....(KREM BAVARUA'LI)

Sevgili arkadaşımız www.dogada.blogspot.com beni çay saati 15 etkinliğine davet etmiş bu tarifle onun davetine icabet ediyorum. Davete icabet gerek değilmi:) Çok teşekür ediyorum..
Bu pastayı Hilal için yaptım, aceleyle pazar sabahı sadece resmini koyabildim.

Şimdi tarifini veriyorum. Aslında pastanın değil ama içindeki karemin yani karem bavarua'nın çok eskilerden bir anısı olduğu için Hilal'e bu pastadan yapmıştım...


Şimdi buradan sevgili kuzinim Nesrine sesleniyorum Nesriiiin koş bak ne yaptım KREM BAVARUA hahahaha yorumunuda yazmadan gitme ona göre....

İşte tarifimiz..

Malzemeler..

150 gr şeker

3 tane yumurta

yarım litre süt

1 yemek kaşığı nişasta

1 vanilya

1'5 yemek kaşığı toz jelatin yada 54-5 tane yaprak jelatin

Yapılışı..

Şeker yumurta sarısı nişasta hepsini bir tencereye koyup karıştırınız.

Sütü bir taşım kaynatıp sütü şekerli karışımın üzerine dökerek iyice ezip karıştırınız.

Ateşe koyup, 1 taşım kaynatıp, ateşten alınız.

Ayrı bir kapta yumurta beyazlarını kar haline gelene kadar çırpınız.

Aka bir kepçe kadar kremden koyup, karıştırınız.

Sonra hepsini kreme boşaltıp, kremi ateşin üzerine koyunuz.

Karıştırarak muhallebi kıvamına getiriniz.

Ateşten alıp, vanilyayı kuyunuz.

Jelatini bir fincan kadar ılık suda 10-15 dakika ıslatım kreme ilave edin.

Jelatin eriyinceye kadar karıştırın.

Soğumaya bırakın..

Bu arada kedi dili bisküvilerini, Kelepçeli kalıbın kenarlarına dik bir şekilde dizin.

Tabanınıda bisküvilerle kaplayın.

Soğuyan kremi kalıba boşaltın.

İsterseniz kremin içine istediğiniz meyvelerden koyabilirsiniz.

Dolapta bikaç saat bekledikten sonra, üzerine istediğiniz bir sosu dökerek servise sunabilirsiniz.

Afiyet bal şeker olsuuuuun.....

32 yorum:

  1. İlk yorumu ben yazıyorum yaşaşsın:=) sevindiğim olaya bak:=))
    hiloşum yeni yaşına girdi...keşke bu yaptığın bisküili kremalı adı neyse:=) yeseydi ve harika gözüküyor. ya bu jelatin dediğin ne?nerde satılır? biizm sınıfta etkinliklerin üstünü tozlanmasın diye örttüğümüz jelatin değildir sanırım:=)

    ellerine sağlık gurum. sana yakışır ilginç bişi becermişsin yine.. öptüm

    YanıtlaSil
  2. Pasta muhteşem olmuş. Çok şık görünüyor. Mutlaka deneyeceğim. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. sunum muhteşem, süper ötesi. elinize yüreğinize sağlık.Ne kadar gururlansanız azdır, gerçekten harika bir eser yaratmışsınız

    YanıtlaSil
  4. cidden görünümü kadar tadıda güzeldir eminim..içindeki malzemeleri düşünerek kafamda bir araya getirip tadını oluşturmaya çaılıştım ..noldu sizce ağzımın suyu aktı tabikide:D
    ellerine sağlık cnm..nefis olmuş.
    sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  5. selamlar melekcim,

    aaa pastanin dilimmis hali süper görünüyor :))

    tadi kimbilir süperdir,

    ellerine saglik canim...

    kardesini blogspota getirmissin haberim yoktu onunda blogu oldugunu,

    ona bolcana yazdim hem dogum gününe hemde melegi ablani tanirim gibisinden :))

    henüz yazmadi daha bi bakalim :))

    selamlarimi iletiyorum canim,

    hayirli günler

    YanıtlaSil
  6. Melek'ciğim, canım,

    Tarifi hemen aldım, kaydettim:)) Ellerine sağlık hayatcım,

    Kocaman sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. ellerine saglık çok güzel olmuş..görüntüsü harika gel beni ye diyor...güzel bir gün geçirmen dileğiyle

    YanıtlaSil
  8. Yapımı kolaya benziyor ama ben bakmaya doyamadım.Dilimlenmiş hali ne güzelll...İçindeki kreması harika olmalı.Ellerine sağlık canım...
    Güzel bir gün dierim...

    YanıtlaSil
  9. melekçim tarifini aldım ellerine sağlık beni kırmayıp bu nefis pastayla katıldığın için çok teşekkürler canım sevgiler

    YanıtlaSil
  10. Melekciğim öncelikle kardeşinin doğum gününü kaçırmışım ben, nice yıllara diyorum canım.Uzuuun bir ömür ve sağlıkla beraber inşallah diyorum canımcım.pastası da şahane.ben içinde labne peyniri var zannettim önce.ellerine sağlık canım.
    asotu.blogcu.com

    YanıtlaSil
  11. hııımmmm bayıldım doğrusu, görünümü de o kadar harika olmuş ki,dayanamadım, sizin tarifinize göre bende yapacağım...

    YanıtlaSil
  12. Melek cim hep söylüyorum ne zaman senin sayfana gelsem mutlaka nefis bir tarifle karşılaşıyorum...:))
    Çok begendim,ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  13. canim

    ne güzel bir pasta olmus böyle cok hanim hanimcik bir pasta olmus eline saglik ,yutkunuyorum yazarken,sevgiler canim

    YanıtlaSil
  14. Pasta sahane olmus canim ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  15. meleğimmm ellerine sağlık canım benim..çok güzel olmuşşşsevgilerimle kocaman öpüyorum

    YanıtlaSil
  16. MUHTEŞEM BİR PASTA.ELİNE SAĞLIK CANIM..

    YanıtlaSil
  17. Ne kadar şık bir pasta bu.Hele kurdela bağlanmış ya beline bittiğimin resmidir;)

    YanıtlaSil
  18. Pastaların sultanı, ellerine sağlık, kedi dili büskivisi varsa bende varım bu işte :)

    YanıtlaSil
  19. Ellerine saglik Melek'cigim,
    Her zaman ki gibi harika olmus, goruntu de harika.

    Sevgilerimi gonderiyor, guzel bir hafta diliyorum.

    YanıtlaSil
  20. Melek, çok güzel olmuş..sunum da tam şarlot olmuş..ellerien sağlık..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  21. Eline saglik canim
    Pasta nefis..
    Hem pratik hem Lezzetli..


    SEVGILER

    YanıtlaSil
  22. ellerine sağlık Melek'cim çok lezzetli görünüyor.

    sevgiler

    YanıtlaSil
  23. Merhaba Melek
    ellerine sağlık çok beğenmiştim pastanın görüntüsünü
    tarifini yayınladıkğın iyi olmuş. Kremasıkna bayıldım sevgiler...

    YanıtlaSil
  24. cnm nefis olmuşta ben bu pastadan bir kere yaptım ama kenardaki bisküviler pek ayakta durmak istemedi,yıkılma eğilimi gösterdiler,nerde hata yaptım..acaba bisküviler ıslanmıyor mu..slmlar..

    YanıtlaSil
  25. Merhaba şarlot nefis görünüyor tadını düşünemiyorum bile bu saatte nasıl canım çekti anlatamam elelrinize sağlık görüşmek dileğiyle hoşcakalın...

    YanıtlaSil
  26. vay vay vay.. aşmışsın valla melegım.. zaten hep diyorum ama valla muhtesem.. ellerine saglık.. herzamanki gibi hazır gibi olmus.. afiyet bal seker olsun size canım..
    gorusmek uzere..

    www.fatostuncay.blogcu.com

    YanıtlaSil
  27. Ellerine sağlık,çok güzel olmuş. Meyveli şarlotlarda benim tercihimdir, sık sık yapmaya çalışırım.
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  28. Ellerinize sağlık,gerçekten çok
    güzel gözüküyor.
    sunny

    YanıtlaSil
  29. Melekcim harika gözüküyor ve beğendiğim tarifler listesine gururla giriyor.En kısa sürede yapacağım.Ellerine sağlık
    Sevgiler
    Müge

    YanıtlaSil
  30. Ay bu da süpeeer bişey,ama bişey sorucam jelatini nerden bulabilirim, pasta malzemeleri satan yerlerde mi olur yoksa marketlerde de var mı?

    YanıtlaSil
  31. melekcim ellerine saglık.ben daha once hıc sarlot denemedım bu tarıfı en yakın zamanda denemek ıstıyorum goruntusu harıka ama tadınıda cok merak edıyorum dogrusu.meyvelı olmasa başka nasıl deneyebılırız bunu ?
    bu arada bloğuma zıyaretın ıcın tesekkur ederım canım:)yıne gel olurmu
    sevgılerımle

    YanıtlaSil
  32. birşey sormayı unuttum .bu tarıfı kaç cm kalıba yaptın melekcim ?

    YanıtlaSil

Kişi yorum yazmış sizde fikrinizi söylermisiniz?