1 Nisan 2015 Çarşamba

PATATESLİ BÖREK...

Patatesli börek
 Hep açma börek yapmayalım bazen açma börek için vakit olmayabilir yada bizdeki gibi sizde de açma börek sevmeyen bir çocuk olabilir...  Böyle durumlarda en kolayı hemen yufkacıdan yufka alıp sarmak...
 Malzemeler. .
1 kg yufka..
1 çay bardağı sıvı yağ..
100 gr kadar erimiş tereyağı.
1 yumurta
1 çay bardağı  maden suyu
Sos malzemelerini blendırla çırpın. .

İç malzemesi için 3 orta boy patatesi haşlayıp rendeleyin..

Patatesin içine  2 yemek kaşığı tereyağı tuz karabiber ekleyip  biraz soğuduktan sonra 1 yumurta kırın karıştırın...
Yufkanın 1'ni tezgaha serin üzerine sosdan dökün 2. Yufkayı üzerine serin ve yine sos döküp istediğiniz büyüklükte üçgenler kesin ve iç harcını koyup  çok sıkı olmayacak şekilde biraz gevşekçe sarın...

Bütün yufkaları sardıktan sonra  kalan sosun içine 1 soda yada 1 bardak su ilave edin ve börekleri bu suya batırıp  çıkarın ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin..

Üzerine  yumurta sarısı sürüp 200 derece ısınmış fırında kızarana kadar pişirin...
Afiyet olsun..

1 yorum:

  1. patates iç malzemeli börekler çok daha yumuşacık oluyor, elinize sağlık.

    YanıtlaSil

Kişi yorum yazmış sizde fikrinizi söylermisiniz?