Herkese selaaaam.
Nasıl geçiyor Ramazan, Allah hepimizin oruçlarını kabul etsin inşallah.
Hanımların işi tabiiki yemek yapmak, daha sabahtan akşama acaba ne pişirsek diye düşünmek işte size bir tavsiye.
Benim hazırladığım bu et hiç zahmetsiz ve çok lezzetli.
Ağzının tadını bilenler bilirler Denizlinin meşhur kebabını, amanın o ne güzel bir kebaptır anlatılmaz yiyerek bilinir:) İnşallah Ramazandan sonra bi gün kebapçıya gidip nasıl oluyor Denizli kebabı sizlerede tanıtmak istiyorum ama şimdilik benim pişirdiğim gibi etinizi pişrirseniz Denizli kebabına benzer bir et yersiniz (fırında pişen kebabımız tabiiki bir başka lezzetli) diyorum.
Efendiiim nasıl hazırlıyoruz başlayalım bakalım.
İstediğiniz kadar et ama kaburga yada gerdan eti olursa daha lezzetli oluyor.
Etimizi çelik tencereye yerleştirelim üzerine tuzunu ilave edelim, ama hiç su koymuyoruz.
Daha sonra bir poşetle tencerenin ağzını iyice kapatalım poşeti gergin olacak şekilde tencerenin ağzına bir iple bağlayalım torbanın kalan fazlalıklarını keselim ki ocakta yanmasın.
Tencereyi yüksek ısılı ocağa koyalım ve 2-3 dakika sonra ocağı iyice kısalım.
Tencerenin içindeki hava çıkmak için poşeti şişirecek ve poşet balon gibi şişecektir o zaman üzerinden iğne ile bir kaç delik açın hava o deliklerden çıksın.
Etimiz bu şekilde 2- 2,5 saat kadar pişecek .
Saatini doldurunca artık servise hazır, yanında pilavla ikram edebilirsiniz ben şehriye pilavı yapmıştım tavsiye ederim.
Not: Eğer düdüklü tencerede pişirmek isterseniz yine aynı şekilde pişirebilirsiniz poşet yerine düdüklü tencere yani:)
33 yorum:
Ellerine sağlık.Çok lezzetli görünüyorr.
kız bu nasıl pişirme yöntemi:) ama görüntü süper:) ellerine sağlık canım,pilav ve yoğurtla mis gibi gider:)
Melek'cim ette et yani:)) şimdi pamuk gibidir ağızda dağılıverir dimi ayol:)))
eline sağlık canım yarasın size afiyet olsun..
bence de nefissss:))))ellerine sağlık canımmmm
öpücükler
nefis vallahi nefis.ellerine sağlık canım.misler gibi..
değişik bir kebap olmuş... Bunu eşim aynı şekilde düdüklü tencerede yapar... Bilirim tadini muhteşem olur :) Ellerinize sağlık
mutlaka deneyeceğim ağzım sulandı ellerine sağlık
mmmm... harika... süper... nerden alsak bulsak bu saatte gerdanı kaburgayı bilmem ki... ellerine sağlık... öperim seni.. hoşçakal...
ellerine sağlık bayıldım..en kısa sürede yapacağım..
eşimin en sevdiği yemeklerin başında kırmızı et geliyor.
bu yemeği ona yapmalıyım
tarif için teşekkürler..
sevgiler....
melekcigim Allah seninde oruclarini kabul etsin canim.
ahahah denizlinin kebabini yiyen biri olarakkk muthis bir sey.
ah nasilda canim cekti:)
ellerin dert gormesin canim pek nefis gorunuyor.
selam ve sevgiler.
Melekciğim Konya kebabına benzemiş:) nefis görünüyor ellerine sağlık...
sevgili melek, hem çok lezzetli hem de kolay bir tarif. ellerine sağlık, bir de afiyet olsun tabii:)
tatlım harika görünüyor....etide ok severim....
ellerine sağlık....yumuşacık görünüyor.....
öpüyorum melekcim....
meloşum ay ben sana ne zamandır gelmiyorum? insan bi tutar kulağımdan çeker getirir. sende de hata var yani:)ben bu yemeğe bittim şu anda evin içinde sanki mis gibi denizli kebabı kokuyo. soldan soldan geliyo kokusu:) yoksa bana mı geldiler bilmem. sen şu kargayıda çek kremanın yanından. ''karga kremasını yemeden '' diye bi deyim çıkarsa şaşırmam yakında. ahanda ben çıkardım bile:) ellerine sağlık harika emekler tatlılar yapmışsın hayatım çok öptüm seni marifetli melek seni:)
melekciğim
ellerine sağlık canımçç
minnoş bu koku karşısında neler yaptı acaba ?? :)))
güzel dileklerin için çk tşkr ediyorum tatlımm.
VAROLL SVGLR
Melekcigim merhabalar, ellerine saglik harika bir lezzet olmus, ben tatilden döndüm bir selam veregim dedim, sevgiler...
Marifetli Melek çok leziz görünüyor yav.ellerine sağlık.buralarda Adana - Urfa çok da hiç Denizli kebabı yapan yok.umarım bi ara yolumuz oraya düşer de tadarız.iyi iftarlar canım.sevgilerimle...
Kiz sen ne mahrifetlisin böyle yaaa:))
Vallahi agzim acik okudum tarifini.Ve cok begendim.Sonrada neden olmasin dedim.Iyi bir fikir.
ellerine saglik canim.Ilk firsatta deneyecegim.
Haaa unutmadan karar verdinmi?Yapiyonmu ekleri?Ama sen kugu seklinde yaparsin degilmiiiii?
Hadi bekliyorum.
Sevgiler.
Denizliye burdan tanistigimiz arkadasimiza gitmistik bize bu kebaptan yedirmisti,yumusacik nefis bir tadi vardi,tadini bildigim icin kesinlikle nefis olmustur elinize saglik
bu güzel etlerden minnoşta tatmıştır umarım:))
mmmmmmmm yemede yanında yat:) ellerine sağlık canımcım..öpüyorum iyi geceler..
ellerine sağlık,çok kolay ve lezzetli bir tariffff......zuhal aysu.......
ellerine sağlık melekcim.et nefiss çok lezzetli görünüyor.yorum gönderiyorum gitmiyor.tekrar gönderiyorum bakalım bu sefer gelicekmi.
öpüyorum kocaman sevgiler...
vallahi ekrana yapıştım desem yalan olmaz...hani kebap zaten muhteşem o bir yana baklava beni bitirdi...bayrama denemek kısmet olur inşallah, eline emeğine sağlık canım...
makarnacik.blogcu
amanın benim gibi bi etseverin karşısına bu yemeklemi çıktın meleğim sen yaaa:))) hemen yaparım valla ben bunu bakalım becerirmiyim senin gibi olurmu bilmem...elcüklerine sağlık yeavrım sevgilerimle öpüyorum
Meleğimmm enfes bir kebap olmuş, tam iftar sofraları için ziyafet..
ellerine sağlık canım bacım,
öpüyorum çok..
canim selam
ellerine saglik melegim ama bu et yemekleri ile bemim aram yok et yerine tavuk olsa:))
sevgiler bereketli sahurlar canim
Ahh hemserim bilmez miyim hic. En son 2003 de Amerika'ya gelmeden once veda etmeye gelmistim, annem ile 750 gram yemistik de hala yanarim da neden 1 kilo yemedigime yanarim. Insallah seneye:)) agzim sulandi fena....
görüntü muhteşem eline sağlık harika görünüyor sevgiler..
merhabalar arkadaşım kebap harika görünüyor ellerine sağlık hyırlı ramazanlar
Sizden tarifi alıp çok defa yapmış ve de övgüler almış biri olarak size çok teşekkür ediyorum.Yalnız şu poşet olayı biraz stresli oluyor.yani basınçla beraber poşet açılabiliyor bazen.düdüklü de denediyseniz ne kadar sürede pişirdiğinizi öğrenebilirmiyim..sevgiler.sevilay
Melekcim yine ben..tekrar sorayım dedim akşama yapıcam çünkü..düdüklüde denedinmi .denediysen nasıl pişirdin acaba..teşekkürler..sevilay
Düdüklüde de pişirdim çok az su ilave edip koyuyoruz tencerenizin pişirme süresini siz bilitorsunuzdur zaten o süreden biraz daha uzun kalıyor...
Yorum Gönder