Geçen çarşamba ve perşembe günü yaylaya gittim, amanın aman bizimkilerde hummalı bir kış hazırlığı, hızlarına yetişene bravo.
Nelermi yapıyorlar? Aklınıza ne gelirse salça başrolde olmak üzere kırmızı toz biber, tarhana, kurumuş biber, kurumuş domates, konserve çeşitleri.
Annemin her seneki işeridir bunlar, çünkü bol bol siparişi olur ve onları yetiştirmek için harıl harıl salça tarhana vs vs yaparak yazı geçirir..
Şimdi bu resimdeki kedi ne alaka diyorsanız benim olduğum yerde kedi olmazsa olmaz kedisiz yaşayamam ben:))İşte buda yaylaya ara sıra gelen bir kedi ama ben olunca oradan ayrılmadı benim ilgime karşılıksız kalamadı isminide Piyer koydum:)
Şimdi gelelim bu hazırlıklardan bazılarının resimlerine...
Bunlar salça sinileri, kaynatılıp makinadan geçirdikten sonra sinilere dökülür ve kuruması için koyulaşana kadar birkaç gün güneşte bırakılır ama gün içinde ara ara karıştırılır.
Kırmızı toz biber yapmak için, biberker yıkanır ve doğranır güneşe serilir güneşte tıkır tıkır kurutulan biberler değirmende öğütülüp toz haline getirilir..
Ablam ve ben biberleri doğrama aşamasındayız:)
Kuru domatesi kışın bazı yemeklerde kullanmak nefis olur. İşte domatesleri ortadan bölüp güneşte kurumaya bırakılan domatesler...
Kuru bibersiz bir kış düşünemiyorum biberin bol olduğu bu yaz günlerini boşa geçirmeyelim ve biberleri dizerek kurutalım kışında afiyetle yiyelim.
Kuru domatesi kışın bazı yemeklerde kullanmak nefis olur. İşte domatesleri ortadan bölüp güneşte kurumaya bırakılan domatesler...
Kuru bibersiz bir kış düşünemiyorum biberin bol olduğu bu yaz günlerini boşa geçirmeyelim ve biberleri dizerek kurutalım kışında afiyetle yiyelim.
Melek en tazeleri sana gelicektir,çok şanslısın çok...
YanıtlaSilEmekle hazırlamış,elleri öpüyorum..
Meleğim, vallahi Pelin'e katılıyorum.. :) en süpperlerini sen yiyeceksin gibi :))
YanıtlaSilHer biri birbirinden güzel olmuş.. Anneciğinin ellerine sağlık. Sizinde tabii :)
sevgiler
Ellerinize emeklerinize sağlık, kışın afiyetle yemek nasip olsun inşallah..
YanıtlaSilNe kadar güzel hazırlıklar:) kırmızı kırmızı:)))
YanıtlaSilAllah ağız tadıyla yemek nasip etsin inşallah:)
Kolay gelsin canım..
sizin oralarin tarhanasi cok lezzetli oluyor onun tarifinide verirmisinisz?
YanıtlaSilTabiki tarifini veririm. Yorumunuz için teşekkürler..
YanıtlaSilbana da bana da bana da... valla oralarda olsam işten kaçmaya çalışırım ama resimleri görünce canım iş bile yapmak istedi... anacığımın eline sağlık... öptüm seni..
YanıtlaSilişler başladı desene oralarda. ama beni ilgilendiren tek şey pisicik oldu, çok cici, pamuk şeker gibi aynen.
YanıtlaSilMelekciğim nasıl imrendim sana anlatamam, ne güzel hazırlıklaar bunlar böyle!!!Hepinizin eline koluna sağlık!!!Afiyetle yiyin ve bol satışlar canım!!!
YanıtlaSilSevgiler,
Evren
Melek'ciğim,
YanıtlaSilSeni Babadağ mutfağını yazmakla görevlendiriyorum. Ne yap et, hanımları da al yanına yazınız lütfen. Ben ne yardım lazımsa yaparım ama ne olur kayda geçsin şu güzellikler be güzelim.
merhaba
YanıtlaSilbir başkadır kış hazırlıklarının tadı bizler maalesef şehirde bu tadı alamıyoruz .ellerinize sağlık bol kazançlar bende beklerim siteme
www.anemonunmutfagi.blogspot.com
canım yazı hiç düşünmüyoruz ama kışı düşünüyoruz demi hele domatessiz salçası olmuyor, güle güle yiyin hepsini ellerinize sağlık, ayrıca un helvasıda süper ellerinize sağlık, sizi eklemek istiyorum sevgilerimle... hayriye73.blogcu
YanıtlaSilOoooohhhhhh Melek kis hazirliklar baslamis.Bende döndüm bir haber vereyim dedim...Bol bol günesi depolayip geldim.
YanıtlaSilbosda gelmadim Türkiye'den bir kac kilo barbunya ,bamya ve yaprak getirdim hemen hazirladim ve dondurdum.
Melekcim hiç merak etme ben de sayfandaki güzelliklere bakarak iç geçiriyorum..İstersen sen benim gibi pastalar yapabilirsin ama ben senin yediğin lezzetleri nereden bulacağım...:)
YanıtlaSilHepinizin güzel ellerine sağlık..
kırmızı biber kendiniz yapıyorsunuz ne güzel ya
YanıtlaSilçok şanslısınız valla
süperinzi süperrrrr
kolay gelsin elinize kolunuza sağlık
sevgiler..
Ben de istiyorum hepsinden hemserim ya:))
YanıtlaSilSevgiler
Temizlik akıyor yaptıklarınızda.
YanıtlaSilannenin de, sizlerinde ellerinize sağlık.
sağlıkla yemek nasip olsun..
bizde ankaralı olarak biber, patlıcan fasulye kuruturuz fakat karadenizde nemden bu mümkün olamıyor mayıda nem basşlamadan nanemi kurutuyoeum hemen kavonaza koyup ağzını kapatıyorum, nemli memleket.
sevgiler selamlar..
ayyy melekcim harika bunlar ya cok imrendim cokkkkkkkkkkkkk
YanıtlaSilMelekcim bu ne hummali bir calisma böyle.Vallahi gözüm o toz biberlik kirmizi biberlerde kaldi.
YanıtlaSilBizim köydede böyle hazirliklar simdi yogun.Biz izindeyken henüz hersey bollasmadigi icin isler baslamamis oluyor henüz.Ama ben yinede kuru biberlerimi kurutup,getirdim bile.
Sizlere kolay gelsin canim.Kisin afiyetle yersiniz insallah.
Sevgiler.
fotolar çok güzel çekilmiş,hazırlıklar bi gayret yapılmış halada yapılmakta ,herkesin ellerine sağlık demekten başka bişi gelmior aklıma,Allah ağız tadıyla yemek nasip etsin inşallah...ZHL AYS...
YanıtlaSilçok şanlısın bizde kış hazırlığı maalesef pek olmuyor..herşeyi hazır alıyoruz..o telaşların içinde olmak isterdim..sevgiyle kal..
YanıtlaSilhepinizin eline koluna sağlık, rahmetli anneannemi kaybettiğimizden beri bizde kaynamaz oldu salça kazanları...ama olsun sizinkileri görünce o zamanlara geri gittim, paylaştığın için teşekkürler.Arzu
YanıtlaSilmakarnacik.blogcu
merhaba bende köyden yeni geldim. bizde yufka ve bulgur yaptık ellerim şişti yoruldum annene kolay gelsin kayseriden güler...
YanıtlaSilİyilik ve güzelliklerle dolu her şeyin istediğinizden de daha güzel olacağı harika bir hafta sonu diliyorum.
YanıtlaSilSevgiler…
Bizim ev de de bir gayret bu hazırlıklar devam ediyor.Kolay gelsin hepimize;)
YanıtlaSilMelek Abla,
YanıtlaSilMerhaba demek istedim sadece.
Yemekleriniz gerçekten çook güzel.
Saygılar,
Cenk
sevgili melek,
YanıtlaSildenizli ye son geldiğimde annenden pekmez almıştım. pekmez de çok güzel oluyor. herkeşlere tavsiye ederim. bence onu da yazmalısın.
sevgiler, selamlar