Sayılı gün çabuk geçer dedikleri ne kadar da doğru işte koskoca bir ay Ramazan bitti... Ardından gelen 3 gün bayram nasıl geçti anlamadan oda geçti gitti...
Bayram boyunca biz amcamın yaylasında yiyip içip eğlendik.. sağ olsun bugün hadi pide yapalım dedi yaktı fırını başka gün lahmacun yapın dedi hadi fırın başına,son gün de çi börek olsun denildi bu sefer yengem geçti ocağa biz açıcı olduk... böyle güzel neşeli bir bayram geçirdik...
İşte böyle güzel bir ortamda yapıldı bütün bunlar..😊☺😀☺😊
Çi börek yapmanın hiç bir zorluğu yoktur sadece kızartma aşaması korkutur beni sebebi hem kokusu hem etrafa sıçrayan yağlar...
böyle açık ortamda hiç bu sıkıntıların olmamasının rahatlığıyla bir dünya çi börek yapıldı..☺
Malzemeler..
Hamuru için. .
4 bardak un
2 yemek kaşığı zeytinyağı. .
2 yemek kaşığı sirke..
1 tatlı kaşığı tuz ile sert bir hamur yoğuru. Ve 20 dk kadar dinlendirin. .
kızartmak için bol sıvı yağ. .
içi için..
250 gr kıyma.
1 ince kıyılmış soğan..
tuz karabiber yarım çay bardağı su. .
Bütün malzemeyi karıştırın içimiz hazır...
Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp bezeler hazırlayın üzerlerini bez ile örtün..
Hazırladığınız bezeleri büyük bir oval şeklinde aćın yarısına kıymalı harçtan koyun ve hamuru kapatın çok iyi kapatmalısınız ki pişerken açılıp yağı çatlatmasın...
Hazırlanan börekleri kızgın yağda 1-2 dk kadar ters yüz ederek pişirin ve hemen yağdan alın...
sıcak sıcak servis edin yanında şöyle köpüklü bir bardak ayran ile afiyetle yiyin...
Siteniz çok güzel. Blog arkadaşı olmak isteriz. Sitemi ekler misiniz ? Ben de sizi ekliym.
YanıtlaSilOhh...Hem de odun ateşinde kızarmış çi börekler. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilMeltem Atan