İşte bir tatlı tarifi daha.....
Tatlının aslında ne kadar zararlı olduğunu bilip dururuzken:) yinede yemeden duramıyoruz..:)))
En azından evde kendi yaptığımız tatlıları yersek hazır gıdalardaki katkı maddelerinden uzak durmuş oluruz....
Tatlıların içinden en masum olanları da sütlü tatlılardır...... Hadi tatlısız duramam mutlaka tatlı bişeyler olmalı diyenler buyrun birde bu tatlıyı deneyin bakalım....
Malzemeler...
12 yemek kaşığı irmik Tepeleme olacak.....
12 yemek kaşığı şeker...
6 su bardağı süt..
Bütün malzemyi karıştırın ve pişirin....
Çok koyu kıvamdaki bu muhallebi soğuduktan sonra içine 1 paket taze krema ekleyin ve çırıpıp dolapda 1-2 saat dinlenmeye bırakın....
Dinlenen karışımdan elinizle toplar hazırlayıp hindistan cevizine bulayın ve ortalarına birer tane fındık koyun...
İşte lokumlarımız yenmeye hazırlar....
Hepinize afiyet bal şeker olsun.............
3 yorum:
6su bardağı süt ile yoğun bir muhallebi olur mu aklım takıldı,sevgiler..
6 su bardağı süt ile koyu kıvamlı bir muhallebi olur mu aklıma takıldı,sevgiler..
ama irmik miktarıda çok tabiiki olur..
Yorum Gönder