Un kurabiyesi tariflerine bakınca hepside birbirine benzer aralarında öyle afaki farklar yoktur ama nedense yaptığımızda pastane kurabiyelerine benzemez........
Çünkü tarifte hep yumuşak margarin denir ve biz de bir paket yumuşak margarini yoğurma kabına lap diye koyup işe girişiriz..:) Ama kazın ayağı öyle olmuyor işte çünkü bu paket margarinlerin nerdeyse %20-30'zu su..... Hiç su ve süt girmemesi gereken kurabiyeye farkına bile varmaan su eklemiş oluyoruz..........
Bu sebeple un kurabiyesi yaparken mutlaka margarini eritip dondurup margarinin bir köşesinden delik açıp altında biriken suyu dömemiz gerekiyor ki yağımız gerçek yağ olsun................ Tereyağı kullanıyorsanız da eritin onlardan da süt çıkabiliyor............
Gelelim tarife.......
1. paket margarini dediğim şekilde elden geçirin ve kalan margarini ölçün......
120 gr kadar pudra şekeri ile yağı güzelce yoğurarak krema kıvamanı getirin......
Üzerine yağın miktarının iki misli kadar un ekleyin ve yoğurmaya devam edin isterseniz vanilya kullanabilirsiniz.....
Unu azar azar eklerseniz hamuru toparlamanız daha kolay olacaktır...........
Toparlanan hamuru üç parçaya bölü her parçayı uzun rulo yapın ve üzerine çatalla çizik atın istediğiniz şekilde kesin.........
Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin....
120 derece ısınmış fırında 1 saate yakın rengi değişmeden pişirin..........
Fırından aldığınız kurabiyeleri pudra şekerine bulayın...
Soğuduktan sonra afiyetle yiyin..........
3 yorum:
Paylaşımın için teşekkür ederim. Böyle hiç denememiştim. Bir dahaki kurabiyemi yağı tarif ettiğiniz gibi yapacağım. Ellerinize sağlık. Sevgiler...
Kurabiyelerin kralidir bence un kurabiyesi.Nefis olmuslar,ellerinize saglik.
Sevgiler benden.
Cok güzel görünüyor ellweinize sagli hayirli aksamlar.
Yorum Gönder