9 Ağustos 2012 Perşembe

İNCİRLİ KADAYFLI KREMA..........

Güzel hafif bir tatlı istermisiniz.......... İşte o tatlı bu tatlı olabilir belki.........:)

Ben bu tatlıda kuru kadayf kullandım taze olması şart değil..
Şerbeti dökülmeye hazır olarak satılan kuru kadayflardan 5-6 top kadayfı kırıklayıp 2 yemek kaşığı tereyağı ile biraz kavurun...

Daha sonra içine 1-2 yemek kaşığı şeker 5-6 kaşık kırıklanmış ceviz ekleyin biraz daha kavurun ve ocaktan alın..

Kadayfların birazını kaselerin dibine yerleştirin...

Kreması için...
Yarım kg süt...
1 paket krema..
1,5 yemek kaşığı un..
1,5 yemek kaşığı nişasta..
4 -5 yemek kaşığı şeker..
Süt un nişasta ve şekerle beraber pişirilir...
Kaynadıktan sonra içine krema eklenir ve çırpılır...

Kremanın biraz ılımasını bekleyin...

Bu arada istediğiniz miktarda taze incirin kabuklarını soyun ve doğrayın...

Soğuyan kremadan kaselere biraz doldurun arasına incirleri atın tekrar krema doldurun ve soğumaya bırakın..

Soğuyan kremaların üzerini streçle örtüp dolaba kaldırın..

Servis edeceğiniz zaman kalan kadayfları kremanın üzerine döküp afiyetle yiyin....
Hepinize afiyet olsun.........
Not: Ben evde incir çok olduğu için incir kullandım sizler istediğiniz meyveyle yapabilirsiniz...

4 yorum:

Burcu Kayhan dedi ki...

Bayıldım ben tatlıya,çok güzel görünüyor canım ellerine sağlık.Hemen kadayıf alıp denemek lazım

! incebellibardak dedi ki...

Harika görünüyor, kesinlikle en kısa zamanda deneyeceğim, ellerinize sağlık

Unknown dedi ki...

Bayılıyorum o üzerindeki çıtır çıtır kadayıfa. Ellerine sağlık canım, harika görünüyor..

Hümeyra'nın denizi dedi ki...

Kızkardeşim çok güzel yapar bu tatlıyı ama sizin sunumunuz daha güzel ve tatlıyı kendinize göre modifiye etmişsiniz.Bir de bu şekilde denemesini isteyeyim bari(kendim yapmak için fazla tembelim bu aralar :))Sevgiler

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...