10 Ağustos 2011 Çarşamba

TRABZON HURMASI (CENNET ELMASI) HOŞAFI..

Ramazanda en hafif lezzet komposto ve hoşaf çeşitleridir bence, bizim soframızda çok fazla yer almazlar ama bazı sofraların olmazsa olmazlarıdır...

İşte bu gün bende bir deneme yapıp geçen sene kuruttuğum hurmadan komposto pişirdim. Tadı nasıl oldu acep diyerekten iftara kadar merak ettim, sonuç bana göre süperdi...

Eğer elinizde kuru hurma varsa mutlaka deneyin derim....

Malzemelere gelince..
12-13 tane kuru trabzon hurması.
1 su bardağı toz şeker.
5-6 bardak su.
1 bardak kadar kabukları soyulmuş badem.
Şekeri ve suyu kaynamaya bırakıp bu arada hurmaları doğrayalım.

Ben dörde bölüp sonra da ortasından ikiye bölerekten sekiz parçaya kestim.

Kaynayan suyun içine çekirdeklerini çıkarıp doğradığımız hurmaları ilave edip 5 dakika kadar kaynamaya bırakalım.

Daha sonra ocağı kapatıp oda sıcaklığın gelmesi için bekletip sonra dolaba kaldırıp soğutalım.
İkram edeceğimizde üzerine kabukları soyulup teflon tavada biraz kavrulmuş bademleri üzerine ekleyerek afiyetle yiyelim..

Allah herkese afiyet ve bereket versin inşallah...

3 yorum:

anneminkizıyim dedi ki...

Merhaalar Melekcigim, ellerine saglik nefis olmus hosafin, görünümde süper.
Hayirli Ramazanlar..!

Özgen dedi ki...

Elinize sağlık değişik bir hoşaf olmuş hayırlı ramazanlar sevgiler...

Gözde Hobiler dedi ki...

Değişik olmasının yanında eminim tadı da çok hoştur.Ellerinize sağlık.Bende deneyeceğim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...