Dün akşam üzeri tatlı bişeyler yapayım diye düşündüm, yapacağım şey biraz kolay olamalıydı çünkü dün sabah horozumun saldırısına uğradım ve elimi fena bir şekilde deldi.
Öyle kötü acıyorki sağ elimin başparmağı şu anda pek iş görmez durumda, horozları bekçi olarak evlere koysak baya bi iş görecekler diye düşünmeye başladım:) aklıma şu horoz dövüştürenler geldi onları atmak lazım dövüş horozlarının önüne. Şimdi o horozların halini anlayabiliyorum, zavallıcıklar insanların kızıştırmaları üzerine birbirlerini yiyip bitiriyorlar.
Benim horoz aslında öyle dövüş horozu değil ama bana gıcık nedense, halbuki bakan besleyen ben besle kargayı oysun gözünü dedikleri bu olsa gerek:) beni gördümü gözlerinden ateş fışkırıyor haydutun isminide SALDIRAY koydum artık bu kadar saldırıya bu isim ona çok yakıştı. Öyle haşmetliki kesmeyede kıyamıyorum eşime kalsa bir gün bile bekletmeyecek hemen keselim diyor ama ben onu pek seviyorum çok güzel bir horoz.
İşte bu sebepten kolay yapılacak bir tatlı araştırması yaptım elimdeki tariflerin içinden ve bu bayat ekmek pudinginde karar kıldım hazır bayat ekmeklerimde daha duruyorken(evde bayat ekmek pek bulunmaz bıdığa yada tavuklara yemek olurlar hemen)...
Bu tarifi gazeteden kesmişim, yine Arman Kırım'ın yazılarından biri Arman beyin araştırmalarını ve verdiği tarifleri çok beğeniyorum mutlaka denemeye çalışıyorum..
Nasıl oldu derseniz bence yemek üstüne gidecek mükemmel bir tatlı mutlaka deneyin fırından çıkınca şöyle bir soluklandıktan sonra tüketilecek muhteşem bişey ağızda eriyor resmen..
Bu resmi akşam tatlı ılıkken çekmiştim ama güzel çıkmadı ışık yetersiz olunca:(
Artık malzemeleri saymaya başlayayım.
2 su bardağı süt.
1 kutu taze krema.
1 vanilya.
4 yumurta.
Yarım su bardağı şeker.
10 dilim beyaz ekmek(biraz bayatlamış olamalı)
2 çorba kaşığı tereyağı.
3 çorba kaşığı kuru üzüm(sıcak suda bekletilmiş ve suyu süzülmüş).
3 çorba kaşığı daml çikolata.
2 çorba kaşığı kayısı marmeladı.
2 çorba kaşığı portakal suyu..
Tencereye süt, krema ve vanilya koyulup kaynama noktasına kadar ısıtılır kaynar kaynamaz ateşten alınır.Bir kasede yumurta ve şeker beraber çırpılır sütlü karışımdan birkaç kaşık alıp yumurtalarla karıştırılır. Böylece yaklaşık 8-10 kaşık sıcak karışımla karıştırılıp ısıtılan yumurtaları tenceredeki malzemeyle karıştırılır. Eğer yumurtaları direk sıcak süte boşaltırsak yumurtalar pişer..
Ekmek dilimlerinin kabuklarını bıçakla temizleyip birer yüzlerini eritilmiş tereyağıyla yağlanır. Derinliği 7-10 cm olan fırın kabına(ben küçük kare borcam kullandım bu ölçü tam geldi) ekmeklerin yarısını yağlı yüzleri yukarı bakacak şekilde kaba dizin ve üzerine çikolataları ve üzümlerin yarısını serpin.
Kalan ekmeleri yine yağlayıp üzümlerin üzerine yağlı yüzleri yukarı gelecek şekilde dizin.
Hazırlanan sütlü kremayı ekmelerin üzerine boca edin kalan üzümleride dökün.
Bu şekilde 20-25 dakika kadar ekmeklerin sıvı emmesi için bekletin.
Önceden 190 C ısıtılmış fırına fırın tepsisi koyup içine kabın yarısına gelecek kadar sıcak su duldurup kabı suyun içine koyun.
40-45 dakika kadar üzeri kabarıp kızarıncaya kadar pişirip fırından çıkarıp 10 dakika kadar dinlendirin.
Servis için kaısı marmekadı ve portakal suyunu ısıtıp tepsideki sıcak tatlının üzerine sürün, pudra şekeride serperek servise sunun..
Not: Eğer pudingi her kişiye ayrı ayrı ikram etmek isterseniz ekmekleri 3 satimlik küpler halinde kesin ve küçük güveç kaplarına ekmekleri yerleştirip sütlü karışımı paylaştırın. yine 25 dakika kadar bekleterek aynı yöntemle pişirin.
28 yorum:
parmağı içi geçmiş olsun öncelikle....Tatlı süper...Hele bayat ekmekleri değerlendirmek adına müthiş bir fikir,elelrine sağlık,parmağınada...
BAKSEN ŞU HOROZUN YAPTIĞINA.... BESLE HOROZU OYSUN ELİNİ OLMUŞ MELEĞİM SENİN OLAY...NANKÖR HOROZ ,KENDİNİ DÜDÜKLÜ TENCEREDE BULMADAN BENCE TOPARLASIN KENDİNİ:)))
GEÇMİŞ OLSUN CANIM,AMA NİYE DURMAMIŞSIN NE GÜZELLER YAPMIŞSIN AYOL SEN BÖYLE???BUNA BENZER BİR TATLI YAPMIŞTIM BENDE ,FRANSIZ SİTELERİNDEN BULMUŞTUM ,TADINI BÖYLECE TAHMİN EDEBİLİYORUM,ELLERİNE SAĞLIK CANIM...
canım çok geçmiş olsun. Horozunun pilav üstü olma zamanı gelmiş sanırım :)Bu arada ellerine sağlık tarifin çok güzel deneyeceğim.
cnmm geçmiş olsun horozada teessüf ederim:))))bayanlara saygılı olunur dimi ama :))tatlında güzel görünüyor bayat ekmekler değerlenmiş gerçi bizdede 3 köpek ,kaz ,tavuk ,ördek ne ararsan var ve onlardan israf olmuyor ama bu tarifide denemek isterim sevgiyle kal gülüm
Teşekkür ederim yorumuna Melek'çiğim. Sana da geçmiş olsun, Saldıray gerçekten çok güzel bir horoz. Ne de olsa Denizlili. Pudinge gelirsek çok güzel ve değişik bir tarife benziyor ellerine sağlık.
HORrrrroooozzzumu kaçırdılar :) suyunada pilav pişirdiler... Pek severim bu şarkıyı o aklıma geldi meleğim :)
Ayol niye diş biliyosa sana. Vardır bir şey senin bize açıklamadığın :)))
Geçmiş olsun canım benim.
Bu sırada tarif şahane.. Evde pek beyaz ekmek tüketmiyoruz ama bu tarif için alıp bayatlatıcam :)
öperim sıcacık sevgiler..
Melekcim çok geçmiş olsun. Anlaşılan Saldıray biraz asabi günlerinde..
Puding ne güzel görünüyor, kabarmasına hayran kaldım, nar gibi de kızarmış. Ellerine sağlık canım:).
Sevgiler...
aslı
Zerrincim yumurtaları almama sinir oluyor belkide:)
MELEĞİM, BLOGŞÖRÜM ÇOK GEÇMİŞ OLSUN, VAY HAİN HOROZ VAYY. BU HOROZUN SUYUNA PİLAV YAPMALI:-))
ANAM BU DEĞİŞİK TARİFERİ NERDEN BULUYORSUN BÖYLE, NİYE BENİM OKUDUĞUM GAZETELERDE YOK BÖYLE TARİFLER :-))ÖYLE DE GÜZEL ANLATMIŞSIN Kİ NASIL CANIM ÇEKTİ:-((
Melekcim cok degisik bir tatli olmus.
Ellerine saglik.
Ama horozun yaptiklarina cok üzüldüm.Kesin sen kümese :)))
Canim cok gecmis olsun.
Sevgilerle.
Amanin Meleğim çok geçmiş olsun valla. Horoz değil canavar ayol :)))
Canım benim ellerine sağlık, gerçekten harika bir görüntüsü var, tadıda öyledir eminim..
Öptüm seni..
Geçmiş olsun Melek'ciğim! Bu tarifle ekmek etkinliğine katılabilirmişsin vallahi...
Canim Melek'cigim,
\Oncelikle gecmis olsun, ve de ellerine saglik, harikasin....
SELAM CANIM.TATLIN HARİKA TARİFİ OKURKEN EVDE MALZEMELERİM VARMI DİYE DÜŞÜNMEDEN GEÇEMEDİM..MUTLAKA DENEMELİYİM.BU ARADA GEÇMİŞ OLSUN CANIM PARMAK ACISI ZORDUR GERÇEKTEN..İYİ AKŞAMLAR SEVGİLER
geçmiş olsun canım.ben de çocukken saldırıya uğramış ve epeyce horozlardan korkar olmuştum.
pudingli pastan nefis...ellerine sağlık..
hiç sevmem horozları bir defa köy meydanına kadar kovalanmıştım horoz tarafından ogündür bugündür sevmem:)) kes sen onu kes suyunada pilav pişir:)))))geçmiş olsun canım buarada nefis ama çokda değişik geldi bana ellerine sağlık öptüm sevgiler
geçmiş olsun canım.bi kere benimde başıma gelmişti fena bişi yani bilirim:)
tatlın çok değişik olmuş.bayat ekmek değerlendirmek için süper.elerine sağlık canım
Çook geçmiş olsun, bak sen şu hınzır horoza :) Tatlı da çok değişik olmuş, hiç duymamıştım. Ekmek makinesinde yaptığım ekmekler çok çabuk bayatlıyor, bir dahakine bu şekilde değerlendirebilirim canım, sağol.
Aaa hain hhoroza bak sen yaaaa!!Geçmiş olsun canım. Bu arada tatlı çok ilginç geldi. Denenecekler listesinde yerini aldı bile... :))
Sevgiler,
Evren
melekcim tepsiyi aldım dün hilal getirdi ellerine sağlık canım hayran kaldım ömür boyu saklarım onu çok tşk ederim ince düşünceli arkadaşım öptüm sevgiler
geçmişler olsun.aman dikkat bi daha ki sefere.tatlın enfes görüntüde muhteşem ellerine sağlık sevgiler.
Melekcim negüzel yapmissin.Bayat ekmekleri degerlendirmek icin ideal bir tarif.Sevgiler
Geçmiş olsun Melekciğim.Ah o horozu ne yapmalı acaba?
Tatlın çok lezzetli olmuş.Ellerine sağlık canım.Mutlu haftasonları diliyorum.
Geçmiş olsun Melek... Nasıl bir horozmuş öyle sahibine zarar veriyor...
Ekmek tatlısı değişik ve güzel olmuş... Ellerine sağlık sevgiyle...
geçmiş olsun melek hanım.. çocukluğumda benim başımada böyle bi olay gelmişti.üstünüzde kırmızı bi kıyafet varsa saldırıyormuş..aman dikkat edin..
merhaba tatlı guzel görünüyor elınıze sağlık
Melek Teyze Ben henüz 11 yaşındayım yemek yapmayı çok seviyorum. Akşam yemeklerinde annemle bu siteden tarifler alıp tatlılar yapıyoruz. Çok teşekkür ediyoruz sana. Ve benim sitemi de ziyaret edersen sevinirim henüz yeni kurdum ama...
http://cilgintarifler.blogspot.com/
Çok teşekkür ederim güzel yorumların için simay ziyaretine geleceğim.
Sevgiler.
Yorum Gönder