1 Ekim 2017 Pazar

 Buyrun size gayet güzel bir karaköy pogacasi tarifini şöyle not edeyim😉😉😉
KARAKÖY POĞAÇASI...
500 gr un..
1 paket yumusak margarin
2 yumurta.
Yarim paket yas maya.
100 ml ılık su (1 çay bardağından 1 parmak eksik)
2 tatli kaşığı tuz.
2 yemek kaşığı şeker.
Maya ve 1 kaşık sekerin uzerine ılık su eklenir biraz mayalanmasi beklenir..
Un yogurma kabına alinir icine tuz şeker margarin koyulur margarin  güzelce una yedirilir..
Yumurtalar ve erittigimiz maya una eklenir ve guzelce yogurulur... hamur ysrim saat kadar mayalanmaya birakilır..
Mayalanan hamurdan cevizden büyük parçalar kopartıp sıkıca bezeler yapıp tepsiye dizilir..
Hazirladigimız poğaça toplarının üzerinden bastırıp biraz yassıltın..

Üzerine yumurta sarısı sürüp çatalla üzerine  çizgiler yapın biraz daha mayalandırıp 200 derece ısınmış firinda kızarana kadar pişirin. .
Not: isterseniz geceden hazirlayip tepsiye dizin streç filmle uzerini örtüp buzdolabinda kaldırıp sabah pisirebilirsiniz..

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...