Mukaddes hanımın yeğeni Sude için sipariş verdiği Çilek Kız pastam..........
Doğum günün kutlu olsun Sude.........
31 Mart 2013 Pazar
FADİME İLE İBRAHİM'in NİŞAN PASTASI....
Fadime'nin isteğine uygun bir nişan pastası yapmaya çalıştım..:) Sade yüzüklü bir pasta istedi, bende bahar'a uygun çiçekler olsun dedim ve papatyalar yaptım.......
Fadime ile İbrahim'e mutluluklar...
Fadime ile İbrahim'e mutluluklar...
29 Mart 2013 Cuma
ZÜMRA ARTIK KUR'AN-I KERİM OKUYOR...
İşte Zümra'nın Kur'an pastası............
Zümra artık Kur'an-ı Kerim okumayı öğrendi... Ve bu güzel anı pastayla kutladılar....
Zümra artık Kur'an-ı Kerim okumayı öğrendi... Ve bu güzel anı pastayla kutladılar....
27 Mart 2013 Çarşamba
PATLICAN KISTIRMA KEBABI....
Dolapta bir haftadan beri pişmek için benim keyfimi bekleyen patlıcanın akıbeti işte bu...........
Patlıcan sevenler için güzel bir yemek peşin peşin söyleyeyim.......:)
Bence patlıcan ya közlenince ya da kızarınca çok daha lezzetleniyor; ama bu yemekte çok lezzetli oldu (yağlı kıyma kullanmak şartıyla..:)
Bu yemeği bilmeyen yoktur ama ben yine de şöyle kabaca tarif edeyim....
2 Tane top patlıcanı yıkayıp alacalı soyduktan sonra sap kısmındaki yaprakları kopartın ve bir parmak kalınlığında dilimleyin ama dilimleri koparmayın.......
Yarım kilo yağlı kıymayı tuz karabiber ve bir dilim ekmek içiyle güzelce yoğurun ben içine bir fırt kuru sarımsak değirmeninden sarımsak çektim....
Hazırladığınız kıymayı patlıcanların dilim sayısına bölün ve her dilimin içine bir kıyma kıstırın.....
Hazırladığınız patlıcanları bir tepsiye yerleştirin ve isteğe bağlı olarak etrafına dilimlenmiş tuzlanıp yağlanmış patates ekleyin........
Bu şekilde 180 derecede ki fırında pişmeye bırakın..........
Yarım saat kadar bu şekilde pişirin ve daha sonra 1 yemek kaşığı salçayı biraz sıvı yağda kavurun ve içine 1,5 su bardağı su ekleyip kaynamaya bırakın...........
Kaynayan suyu patlıcanların üzerine dökün ve üzerini folyo ile örtün.......
15 dakika kadar bu şekilde pişirin ve fırını kapatın tepsiyi fırından çıkarmayın.........

10-15 dakika sonra yemeğinizi fırından alın ve servis edin....
Afiyet olsun............
Patlıcan sevenler için güzel bir yemek peşin peşin söyleyeyim.......:)
Bence patlıcan ya közlenince ya da kızarınca çok daha lezzetleniyor; ama bu yemekte çok lezzetli oldu (yağlı kıyma kullanmak şartıyla..:)
Bu yemeği bilmeyen yoktur ama ben yine de şöyle kabaca tarif edeyim....
2 Tane top patlıcanı yıkayıp alacalı soyduktan sonra sap kısmındaki yaprakları kopartın ve bir parmak kalınlığında dilimleyin ama dilimleri koparmayın.......
Yarım kilo yağlı kıymayı tuz karabiber ve bir dilim ekmek içiyle güzelce yoğurun ben içine bir fırt kuru sarımsak değirmeninden sarımsak çektim....
Hazırladığınız kıymayı patlıcanların dilim sayısına bölün ve her dilimin içine bir kıyma kıstırın.....
Hazırladığınız patlıcanları bir tepsiye yerleştirin ve isteğe bağlı olarak etrafına dilimlenmiş tuzlanıp yağlanmış patates ekleyin........
Bu şekilde 180 derecede ki fırında pişmeye bırakın..........
Yarım saat kadar bu şekilde pişirin ve daha sonra 1 yemek kaşığı salçayı biraz sıvı yağda kavurun ve içine 1,5 su bardağı su ekleyip kaynamaya bırakın...........
Kaynayan suyu patlıcanların üzerine dökün ve üzerini folyo ile örtün.......
15 dakika kadar bu şekilde pişirin ve fırını kapatın tepsiyi fırından çıkarmayın.........

10-15 dakika sonra yemeğinizi fırından alın ve servis edin....
Afiyet olsun............
ALİ ARDA'nın BİR YAŞ PASTASI....
İşte bu pastamı da Ali Arda için yapıtım....:)
Ali Arda bir yaşını kutlayacağı için annesi Ayşe hanım böyle bir pasta istediğini söyledi.........Ben de elimden geldiğince yapmaya çalıştım.........
Ali Arda'ya daha nice doğum günleri diliyorum Ailesiyle birlikte uzuuuun yıllar geçirsin inşallah.........
Ali Arda bir yaşını kutlayacağı için annesi Ayşe hanım böyle bir pasta istediğini söyledi.........Ben de elimden geldiğince yapmaya çalıştım.........
Ali Arda'ya daha nice doğum günleri diliyorum Ailesiyle birlikte uzuuuun yıllar geçirsin inşallah.........
26 Mart 2013 Salı
Ta ta ta taaaaaammm.... AHUDUDU'lu BÖĞÜRTLEN'lİ CHEESECAKE..
İşte sonunda cheescake tarifimi yazdım...:) oh beeeeee......:))))
Geçen hafta bu cheescake'ki yaparken facebook sayfamdaki takipçilerim hemen tarifini istemişlerdi ama bir türlü yazmaya fırsatım olmadı............
Neyse canım geç olsun güç olmasın diyelim artık..:) Bir hafta gecikmeli olarak yapacaksın keklerinizi o olacak....:)
İçinde peynir olan cheescake'leri sevmiyorsanız eğer bir de bunu deneyin........
Malzemeler...
Tabanı için......
1 yumurtayı yarım su bardağı şekerle çırp içine 1 çay bardağı sıvı yağ ekle karıştır...........
1 kabartma tozu 2 su bardağı un ilave et yoğur ve yağlı kağıt serilmiş 28 cm'lik çember kalıba bastır...........
180 derecede pişir..........
Üst harcı için...
3 yumurta..
yarım su bardağı şeker.
yarım su bardağı sıvı yağ.
1 su bardağı süt.
1 paket vanilyalı puding.
1 paket pasta kreması.
1 vanilya...
Bütün malzemeyi çırp sonra içine 500 gr süzme yoğur ekle karıştır..........
Fırından çıkan tabanın üzerine dök............
180 derecede ısınmış fırında pişir............
Pişen kekinizi soğumaya bırakın........
Akşamdan yaparsanız daha güzel olur..........
Üzeri için..
3 su bardağı suyu ve 3,5 dolu yemek kaşığı nişasta ve 5 yemek kaşığı şekerle kaynatın............
Yarım kg ahududuyu kaynayan muhallebiye ilave edin.............
İyice pişirin......
Diğer tarafta dondurucudan aldığınız böğürtlen ve ahududuları kekin üzerine dizin.......
Pişen sosu biraz havalandırdıktan sonta kekin üzerine dökün............
Üzerindeki sos tamamen donduktan sonra kalıptan çıkartın...........
Sonrası için...... Artık afiyet olsun demekten başka bişey kalmıyor......:)
Geçen hafta bu cheescake'ki yaparken facebook sayfamdaki takipçilerim hemen tarifini istemişlerdi ama bir türlü yazmaya fırsatım olmadı............
Neyse canım geç olsun güç olmasın diyelim artık..:) Bir hafta gecikmeli olarak yapacaksın keklerinizi o olacak....:)
İçinde peynir olan cheescake'leri sevmiyorsanız eğer bir de bunu deneyin........
Malzemeler...
Tabanı için......
1 yumurtayı yarım su bardağı şekerle çırp içine 1 çay bardağı sıvı yağ ekle karıştır...........
1 kabartma tozu 2 su bardağı un ilave et yoğur ve yağlı kağıt serilmiş 28 cm'lik çember kalıba bastır...........
180 derecede pişir..........
Üst harcı için...
3 yumurta..
yarım su bardağı şeker.
yarım su bardağı sıvı yağ.
1 su bardağı süt.
1 paket vanilyalı puding.
1 paket pasta kreması.
1 vanilya...
Bütün malzemeyi çırp sonra içine 500 gr süzme yoğur ekle karıştır..........
Fırından çıkan tabanın üzerine dök............
180 derecede ısınmış fırında pişir............
Pişen kekinizi soğumaya bırakın........
Akşamdan yaparsanız daha güzel olur..........
Üzeri için..
3 su bardağı suyu ve 3,5 dolu yemek kaşığı nişasta ve 5 yemek kaşığı şekerle kaynatın............
Yarım kg ahududuyu kaynayan muhallebiye ilave edin.............
İyice pişirin......
Diğer tarafta dondurucudan aldığınız böğürtlen ve ahududuları kekin üzerine dizin.......
Pişen sosu biraz havalandırdıktan sonta kekin üzerine dökün............
Üzerindeki sos tamamen donduktan sonra kalıptan çıkartın...........
Sonrası için...... Artık afiyet olsun demekten başka bişey kalmıyor......:)
22 Mart 2013 Cuma
MELEK PASTAM..................
Ayşe hanımın kayınvalidesi için hazırlattığı melek resimli pastam...........
Ayşe hanım kayınvalidesine sürpriz bir pasta yaptırmak istediğini ve üzerine melek resmi yapmamı rica etti birkaç melek resmi gösterdim ve içlerinden anneye en uygun meleği seçtik..:) İşte meleğimiz bu.......
İnşallah mutluluğunuz daim olsun Ayşecim hep bereber nice yıllar dilerim.............
Ayşe hanım kayınvalidesine sürpriz bir pasta yaptırmak istediğini ve üzerine melek resmi yapmamı rica etti birkaç melek resmi gösterdim ve içlerinden anneye en uygun meleği seçtik..:) İşte meleğimiz bu.......
İnşallah mutluluğunuz daim olsun Ayşecim hep bereber nice yıllar dilerim.............
ENESİ'n ŞİMŞEK MAKKUİN PASTASI....
Saide hanımın oğlu Enes için yaptığım Şimşek Makkuin pastam........ 5 yaşına giren Enes kendisi seçmiş pastanın resmini banada resmi yapmak düştü....:)
İyi ki doğdun Enes mutlu yıllar sana...........
İyi ki doğdun Enes mutlu yıllar sana...........
21 Mart 2013 Perşembe
KAVRULMUŞ ÇATLAK KURABİYE...
Bu kurabiyemi de bugün bana gelen arkadaşlarım için yaptım...... İlkokul arkadaşım ve oğlumun ilkokul öğretmeniydi misafirlerim.....
Un kurabiyesi benzeri kurabiye sevenlerdenseniz bu kurabiyeyide çok seveceğinizden eminim........
Malzemeler..
1. su bardağı unu kavur....
1 paket yumuşak tuzsuz tereyağı...
1 su bardağı pudra şekeri....
1 yumurta sarısı....
1 kahve fincanı sıvı yağ....
1 paket kabartma tozu...
1 paket vanilya...
Tereyağı ve şekeri güzelce karıştırın sıvı yağı ekleyin..........
Üzerine yumurta sarısını da ekleyin karıştırın...
Daha sonra kavrulmuş unu eleyerek yağlı karışımın üzerine ekleyin kabartma tozu vanilya ve aldığı kadar un ilave ederek yoğurun...........
Ceviz büyüklüğünde toplar yapın ve tepsiye dizin...
180 derece fırında pembeleşene kadar pişirin...........
Fırından çıkan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpin.........
Afiyet olsun.......
19 Mart 2013 Salı
Hadin Gari Yarışmamız Başlıyoooooor......
Facebook sayfamda Bir yarışmamız var.....
Hediyem bu kolyemiz.........:)
Sayfama gelin yarışmaya katılın....
Hediyem bu kolyemiz.........:)
Sayfama gelin yarışmaya katılın....
17 Mart 2013 Pazar
18 Mart ÇANAKKALE ŞEHİTLERİMİZİ ANMA GÜNÜ....
Kutsal vatan topraklarını canları pahasına koruyarak şehitlik onuruna erişen aziz şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyoruz.
Bugün, 18 Mart Şehitler Günü, aynı zamanda “Çanakkale Zaferi”nin Yıldönümü.......
Mukaddes vatan toprakları için, canlarını seve seve vererek; bir ulusun kaderini değiştiren, vatanımızı, istiklalimizi, sarsılmaz imanları, eşsiz cesaretlerine borçlu olduğumuz, aziz şehitlerimiz, dünyada eşi benzeri olmayan bir destan yazmıştır..........
Çanakkale Zaferi’nin, özellikle genç nesillere iyi anlatılması, ecdadımıza ve şehitlerimize bir borcumuz olduğu gibi, geleceğimizin de teminatıdır...........
Boşalmış beş kıtanın bütün denizleri
Çanakkale olmuş sanki geçit yeri...
Karadağlı'sı, Fransız'ı, İngiliz'i...
Kendi geldiği yetmiyormuş gibi
Yanında bir de Hintli'si, Zelandalı'sı...
Bugün, 18 Mart Şehitler Günü, aynı zamanda “Çanakkale Zaferi”nin Yıldönümü.......
Mukaddes vatan toprakları için, canlarını seve seve vererek; bir ulusun kaderini değiştiren, vatanımızı, istiklalimizi, sarsılmaz imanları, eşsiz cesaretlerine borçlu olduğumuz, aziz şehitlerimiz, dünyada eşi benzeri olmayan bir destan yazmıştır..........
Çanakkale Zaferi’nin, özellikle genç nesillere iyi anlatılması, ecdadımıza ve şehitlerimize bir borcumuz olduğu gibi, geleceğimizin de teminatıdır...........
Boşalmış beş kıtanın bütün denizleri
Çanakkale olmuş sanki geçit yeri...
Karadağlı'sı, Fransız'ı, İngiliz'i...
Kendi geldiği yetmiyormuş gibi
Yanında bir de Hintli'si, Zelandalı'sı...
16 Mart 2013 Cumartesi
Home TV'den hediye...
Sabah kargoyu görünce acaba ne geldi hiç siparişte vermemiştim diye düşümdüm, paketi açtığımda karşıma içi bakliyatla dolu bu kavanoz çıktı...
Kış çorbası karışımıymış..:) teşekkürler Digitürk Home Tv.........
Kış çorbası karışımıymış..:) teşekkürler Digitürk Home Tv.........
13 Mart 2013 Çarşamba
SIKMAÇ...........
Sıkmaç..... Çocukluğumuzun unutulmaz tatlarından biri....
Aslında öyle çok teferruatlı bulunmaz hint kumaşı bişey değildir bu, ama çocukların da büyüklerin de çok sevdiği pratik bir atıştırmalıktır....
Çocukluğumu hatırlıyorum da, kış gecelerinde Babadağ'da yemekler çok erken yenirdi........ Yemekden sonra erkekler çarşıya kahveye gider, evin hanımı ve biz çocuklar komşulara gezmeye giderdik....... O zamanlar akşamları kadınlar arasında komşu gezmeleri olurdu, ama şimdiki gibi pasta börek nerdeeeee. Çayın yanına eğer varsa sadece petibör bisküvi ikram edilirdi........ Meyveymiş kuruyemişmiş yenilir, gece olup evlere dönüldüğünde karınlar birazcık acıkmış olurdu..:) İşte bizim evde öyle zamanlarda sıkmaç imdada yetişirdi..:) Babam rahmetli pek severdi....... İşte budur sıkmaç.......
Peki nasıl yapılır çok kolaydır yapımı...:)
Kuru köy yufkaları elle kırıklanır içine rendelenmiş ya da küçük küçük doğranmış peynir eklenir, üzerine biraz su serpilir ve çiğköfte yapar gibi elle sıkılır....İşte bu kadar sıkmaşlar hazıır....
Eğer sizde denerseniz size afiyet olsun derim..:)
Aslında öyle çok teferruatlı bulunmaz hint kumaşı bişey değildir bu, ama çocukların da büyüklerin de çok sevdiği pratik bir atıştırmalıktır....
Çocukluğumu hatırlıyorum da, kış gecelerinde Babadağ'da yemekler çok erken yenirdi........ Yemekden sonra erkekler çarşıya kahveye gider, evin hanımı ve biz çocuklar komşulara gezmeye giderdik....... O zamanlar akşamları kadınlar arasında komşu gezmeleri olurdu, ama şimdiki gibi pasta börek nerdeeeee. Çayın yanına eğer varsa sadece petibör bisküvi ikram edilirdi........ Meyveymiş kuruyemişmiş yenilir, gece olup evlere dönüldüğünde karınlar birazcık acıkmış olurdu..:) İşte bizim evde öyle zamanlarda sıkmaç imdada yetişirdi..:) Babam rahmetli pek severdi....... İşte budur sıkmaç.......
Peki nasıl yapılır çok kolaydır yapımı...:)
Kuru köy yufkaları elle kırıklanır içine rendelenmiş ya da küçük küçük doğranmış peynir eklenir, üzerine biraz su serpilir ve çiğköfte yapar gibi elle sıkılır....İşte bu kadar sıkmaşlar hazıır....
Eğer sizde denerseniz size afiyet olsun derim..:)
MUTLU AİLE PASTAMIZ..:)
İşte bu ikinci pastam da Sevgili Özlem'in arkadaşı Ayşe'ye sürpriz doğum günü pastası........
Doğum günün kutlu olsun Ayşe........ Sevdiklerinle birlikte nice uzun yaşlar dilerim..........
Doğum günün kutlu olsun Ayşe........ Sevdiklerinle birlikte nice uzun yaşlar dilerim..........
HACER ve HESNA'nın MİNİ MOUSE PASTASI...
Hasan Bey'in kızları Hacer ve Hesna için yaptığım MİMİ MOUSE pastam........
Hacer ve Hesna'ya sağlıklı sıhhatli uzuuun bir ömür dilerim nice mutlu yaşlara..........
Hacer ve Hesna'ya sağlıklı sıhhatli uzuuun bir ömür dilerim nice mutlu yaşlara..........
11 Mart 2013 Pazartesi
KURABİYE KOVAMIZ.........
Malum artık hastanelerde odalara canlı çiçek kabul etmiyorlar.... Hal böyle olunca yeni doğan bebeklere çiçek göndermek isteyen ama gönderemeyenler için bu kurabiye kovaları güzel bir seçenek oluyor.......
10 Mart 2013 Pazar
KATMERLİ PAPATYA POĞAÇA.....
Baktımda uzun zaman olmuş tarif yazmayalı......... Yaptığım sipariş pasta ve kurabiyeler boy göstermiş hep....... Tarif almak için ziyaretime gelen değerli takipçilerimi de düşünmeli..;)
İşte pazar günü bütün aile efradı evdeyken yapabileceğiniz güzel lezzetli bir poğaça tarifi........
500 gr un..
1 tane yaş maya.
1 yumurta.
1 çay bardağı yoğurt.
1 çay bardağı zeytinyağı.
1 tatlı kaşığı tuz.
2 yemek kaşığı şeker.
1 çay bardağı ılık su.
İçi için yeteri kadar beyaz peynir ve yumurta beyazı (üzeri için kullandığımız sarının beyazını kullanın)
Aralarına sürmek için 1 paket margarin yada tereyağı..
Ilık su ile mayayı ve şekerin bir kaşığını bir kaba alıp maya çözülüp bira kabarana kadar bekletin..
Un tuz şeker yoğur ve yağı bir kaba alın mayayı ilave edin ve yoğurmaya başlayın...
Hamurun toparlanıp elinizden kurtaulncaya kadar yoğurun eğer su gerekiyorsa ilave edin..
Hamuru ikiye bölün ve böldüğünüz her parçayı 10 küçük bezeye ayırın..
Diğer hamuruda aynı şekeilde 10 beze yapın..
Bezeleri pasta tabağı büyüklüğünde açın ve aralarına eritilmiş yağdan sürerek üst üste koyun..
Diğer hamur grubunu da aynı şekilde açın ve yağı donana kadar dolaba kaldırın...
yarım saat kadar dolapta beklettikten sonra dolaptan çıkartın..
Hamurun önce birini merdaneyle açın çok fazla inceltmeyin eğer kalıp kullanacaksınız bu kalıpla önce biraz iz yaparak peynir koyacağınız yerleri belirleyin ve peynirleri onların üzerine yerleştirin..
Diğer hamuru da açıp peynirlerin üzerine kapatın ve kalıpla kesin...
Yağlı kağıt koyduğunuz tepsiye poğaçaları dizin yarım saat kadar mayalanmaya bırakın...
Üzerine yumurta sarısı sürün (benim yumurta sarılarıda öyle bir sarıki kendi tavuklarımın yumurtası:)) susam serpin ve 200 derecede ısınmış fırında kızarana kadar pişirin....
İşte papatyalarımız hazıııır...
Hepinize afiyet olsun güzel bir pazar günü geçirmek dileğimle..:)
İşte pazar günü bütün aile efradı evdeyken yapabileceğiniz güzel lezzetli bir poğaça tarifi........
500 gr un..
1 tane yaş maya.
1 yumurta.
1 çay bardağı yoğurt.
1 çay bardağı zeytinyağı.
1 tatlı kaşığı tuz.
2 yemek kaşığı şeker.
1 çay bardağı ılık su.
İçi için yeteri kadar beyaz peynir ve yumurta beyazı (üzeri için kullandığımız sarının beyazını kullanın)
Aralarına sürmek için 1 paket margarin yada tereyağı..
Ilık su ile mayayı ve şekerin bir kaşığını bir kaba alıp maya çözülüp bira kabarana kadar bekletin..
Un tuz şeker yoğur ve yağı bir kaba alın mayayı ilave edin ve yoğurmaya başlayın...
Hamurun toparlanıp elinizden kurtaulncaya kadar yoğurun eğer su gerekiyorsa ilave edin..
Hamuru ikiye bölün ve böldüğünüz her parçayı 10 küçük bezeye ayırın..
Diğer hamuruda aynı şekeilde 10 beze yapın..
Bezeleri pasta tabağı büyüklüğünde açın ve aralarına eritilmiş yağdan sürerek üst üste koyun..
Diğer hamur grubunu da aynı şekilde açın ve yağı donana kadar dolaba kaldırın...
yarım saat kadar dolapta beklettikten sonra dolaptan çıkartın..
Hamurun önce birini merdaneyle açın çok fazla inceltmeyin eğer kalıp kullanacaksınız bu kalıpla önce biraz iz yaparak peynir koyacağınız yerleri belirleyin ve peynirleri onların üzerine yerleştirin..
Diğer hamuru da açıp peynirlerin üzerine kapatın ve kalıpla kesin...
Yağlı kağıt koyduğunuz tepsiye poğaçaları dizin yarım saat kadar mayalanmaya bırakın...
Üzerine yumurta sarısı sürün (benim yumurta sarılarıda öyle bir sarıki kendi tavuklarımın yumurtası:)) susam serpin ve 200 derecede ısınmış fırında kızarana kadar pişirin....
İşte papatyalarımız hazıııır...
Hepinize afiyet olsun güzel bir pazar günü geçirmek dileğimle..:)
8 Mart 2013 Cuma
KADINLAR GÜNÜ PASTAM..........
Bütün kadınlar olarak hepimizin KADINLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN...............
Bu pastamıda bir anaokulunda yapılacak kadınlar günü kutlaması için Pakize hanımın oğlu için yaptım.....................
İlk kez iki katlı bir pasta yaptım fena olmadı.......
Süslemeler her zaman yaptığım gibi krema ile..........
Bu pastamıda bir anaokulunda yapılacak kadınlar günü kutlaması için Pakize hanımın oğlu için yaptım.....................
İlk kez iki katlı bir pasta yaptım fena olmadı.......
Süslemeler her zaman yaptığım gibi krema ile..........
7 Mart 2013 Perşembe
TOPRAK METE DÜNYA'ya GELİYOR....
En zevk alarak yaptığım kurabiyeler bebek kurabiyeleri......:)
Bir bebeğin dünyaya gelmesi anne babasına çevresine nasıl bir mutluluk veriyor..........
İnşallah dünyaya gelen bebeklerimize evlatlarımıza Allah güzel günler göstersin............Bahtı açık şansı bol olsun.....
Toprak Mete bebek yarın dünyaya gelecek ama kurabiyelerini bugün teslim ettim..... İnşallah sağ salim dünyaya gelsin sağlıkla sıhhatle büyüsün............
Bir bebeğin dünyaya gelmesi anne babasına çevresine nasıl bir mutluluk veriyor..........
İnşallah dünyaya gelen bebeklerimize evlatlarımıza Allah güzel günler göstersin............Bahtı açık şansı bol olsun.....
Toprak Mete bebek yarın dünyaya gelecek ama kurabiyelerini bugün teslim ettim..... İnşallah sağ salim dünyaya gelsin sağlıkla sıhhatle büyüsün............
5 Mart 2013 Salı
KALP TRUFF'LARIM.....
Hepinize kocaman bir merhabaaaa..........
ÇİÇEK Truflardan sonra sizlere fikir olsun diye kalp truff getirdim.....
ÇİÇEK Truflardan sonra sizlere fikir olsun diye kalp truff getirdim.....
3 Mart 2013 Pazar
TAVADA BAYAT EKMEK BÖREĞİ.....
Hepimiz için Sağlıklı Huzurlu Bereketli bir hafta olsun İnşallah........
Son günlerde basında çöpe giden ekmekler konusunda pek çok haber çıkmakta, bizim evimizde böyle bir derdimiz yok Allaha şükür....... Tam tersine sokaklara bırakılan ekmekleri bile alırım, çöple karışmasın ayaklar altında kalmasın evde köpek tavuk yesin diye......:)
Geçem hafta Isparta Davraz'a gittiğimizde Isparta ekmeği almıştım, pazar sabahları simitli kahvaltıyı tercih ederdim ama bugün değişiklik olsun dedim ve bu ekmeklerden tavada ekmek böreği diye bişey uydurdum............:) Sizler içinde fikir olsun diye paylaşayım dedim......
Bir ekmeğe yakın ekmeği Küp küp doğruyoruz....
2 yemek kaşığı tereyağını büyük bir tavada eritip ekmeklerimizi içine atıp biraz karıştırıyoruz çok kızarmadan tavadan alıp büyükçe bir kaseye alıyoruz......
Diğer tarafta 4 yumurtayı 3 su bardağı sütle çırpıyoruz.....
İçine istediğiniz kadar kaşar ve beyaz peynir ve tuz ekleyip ekmeklerin üzerine döküyoruz..........
Ekmekleri karışımla güzelce harmanlayıp biraz önce kullandığımız tavaya alıp ocağa kayup tavanın kapağını kapatıyoruz...........
Büyük ocakta kısık ayarda pembeleşene kadar pişirip daha sonra bir tepsi yardımıyla çevirip diğer tarafını pişirip oacaktan alıyoruz..........
İşte ekmek böreğimiz hazır afiyet olsun........
Not: 1.. Bu karışımı borcama döküp fırında da pişirebilirsiniz...
Not: 2..İsterseniz içine sucuk, salam, sosis, pastırma, maydanoz, vs. sevdiğiniz ne varsa ilave edebilirsiniz........
Son günlerde basında çöpe giden ekmekler konusunda pek çok haber çıkmakta, bizim evimizde böyle bir derdimiz yok Allaha şükür....... Tam tersine sokaklara bırakılan ekmekleri bile alırım, çöple karışmasın ayaklar altında kalmasın evde köpek tavuk yesin diye......:)
Geçem hafta Isparta Davraz'a gittiğimizde Isparta ekmeği almıştım, pazar sabahları simitli kahvaltıyı tercih ederdim ama bugün değişiklik olsun dedim ve bu ekmeklerden tavada ekmek böreği diye bişey uydurdum............:) Sizler içinde fikir olsun diye paylaşayım dedim......
Bir ekmeğe yakın ekmeği Küp küp doğruyoruz....
2 yemek kaşığı tereyağını büyük bir tavada eritip ekmeklerimizi içine atıp biraz karıştırıyoruz çok kızarmadan tavadan alıp büyükçe bir kaseye alıyoruz......
Diğer tarafta 4 yumurtayı 3 su bardağı sütle çırpıyoruz.....
İçine istediğiniz kadar kaşar ve beyaz peynir ve tuz ekleyip ekmeklerin üzerine döküyoruz..........
Ekmekleri karışımla güzelce harmanlayıp biraz önce kullandığımız tavaya alıp ocağa kayup tavanın kapağını kapatıyoruz...........
Büyük ocakta kısık ayarda pembeleşene kadar pişirip daha sonra bir tepsi yardımıyla çevirip diğer tarafını pişirip oacaktan alıyoruz..........
İşte ekmek böreğimiz hazır afiyet olsun........
Not: 1.. Bu karışımı borcama döküp fırında da pişirebilirsiniz...
Not: 2..İsterseniz içine sucuk, salam, sosis, pastırma, maydanoz, vs. sevdiğiniz ne varsa ilave edebilirsiniz........