Bizim burada küçük patatesler galgıtmalık diye ayrı satılır onların içindene en küçüklerini seçmiştim.
Adına galgıtma deniliyor onun sebebide yemeğin pişirme yönteminden geliyor sanırım şimdi tarifini verirken anlayacaksınız.
Yanına tavuk kanadı kızarttım vede pilav çok güzel oldu.
TARİFİMİZ...
yarım kg kadar çok küçük patates iyice yıkanır isterseniz fırçalayabilirsiniz. Birazda suda bekletilir ve genişçe bir tencereye yarım fincan kadar zeytinyağı koyulur üzerine kabuklu haldeki patatesler dökülür kapağı kapatılır. Kısık ateşte arada sırada tencereyi zıplatmak (galgıtmak) suretiyle karıştırılır. Patatesler iyicene yumuşayıp pembeleşmeye başladıklarında pişmiş demektir arada tuzunu'da dökmeyi unutmayalım ben az daha unutuyordum söylemeyi:))
Artık yemeğimiz hazırdır yanında sarımsaklı yoğurt ile beraber servise sunabilirsiniz afiyet olsun...
Ben tavuk kanatalarını biraz haşladım ve mısır ununa yumurtaya tekrar mısır ununa bulayıp kızarttım çok güzel oldular deneyebilirsiniz hoşçakalın....
Patetesi hiç böyle görmemiştim. Ellerine sağlık.Yöresel tatlar gerçektende ilginç oluyor. Sayfama yaptığın ziyaretine teşşekkürler. Yine beklerim. Sevgiler.
YanıtlaSilMerhaba canim, harika bir garnetür olmus tavugun yanina. Bu "galgitma" yemeyin ilk defa duydum, ellerine saglik, cok güzel bir tarz deneyecegim, sevgiler,,,
YanıtlaSilcanımcım ilk defa duydum ve de gordum bu patatesleri.. daha neler ogrenecem.. ama lezzeti kesin güzel görüntüden belli.. ellerine saglık hayatım gorusuruz..
YanıtlaSilselam çok güzel görünüyor hem tavuklar hemde galgıtma:)) acıktım herhal agzım sulandı :))
YanıtlaSilMelekcım bu patatesleri bende biliyorum ama bu şekılde yapıldığını ilk kez görüyorum çok ilginç geldi ama çok ta beğendim . tabak tam benlik yanı tabaktaki tavuk patates e pilav harika uyum ellerine sağlık bu papates yemeğini deneyeceğim ellerine sağlık arkadaşım...
YanıtlaSilslm canımcım:)
YanıtlaSilmelekciğim ne hoş isim bu böle ilk defa duydum vede gördüm ama tam benim damak zevkime uygun doğrusu mutlaka denerim ben bunu süper ellerine sağlık canım arkadaşım öpüyorum
merhabalar hemşerim.ziyaretin ve yorumun için çok teşekkür ederim.sayfana gelip bildiğim ve çok sevdiğim bu lezzetle karşılaşmak ta beni ayrıca mutlu etti.ellerine sağlık.adresini bağlantılarıma ekliyorum.sevgilerimle.
YanıtlaSilCANIM ÇOK GÜZEL VE DEĞİŞİK YEMEKLER YAPIYORSUN...ELİNE SAĞLIK ARKADAŞIM.....TABAĞIN ÇOK İŞTAH AÇICI OLMUŞ.....BENİM DE İÇİM ŞEHİTLERİMİZİN ACISIYLA YANIYOR .....TÜRK MİLLETİNİN BAŞI SAĞOLSUN....
YanıtlaSilbu patatesler çok ilginç olmuş ama merak ettim,kabukları ile mi yeniyorlar acaba,slmlar..
YanıtlaSilgecenin bu vakti... hakan'ın ateşini düşürmeye çalışıyorum... ateş inat mı inat... bi bakiim ablam neler yapmış diyorum.. galgıtmayla karşılaşıyorum ve canım acayip çekiyor... adam ateşler içinde yanarken ben yemek düşündüğüm için senin yüzünden vicdan azabı çekiyorum... ne diyim ben sanaaa
YanıtlaSilmerhaba canim benim esim egeli ama bu patatesleri hic duymamistim sizde görünce sordum evet oda biliyor.Bu bloglar sayesinde epey yöresel yemek ögrendik yani baya faydali oldu.Eline saglik canim cok hosuma gitti.hosca kal
YanıtlaSilSevgili meleginmarifetleri,
YanıtlaSilÖncelikle bir iade-i ziyarette bulunayım dedim:)
Siteniz çok güzelmiş gerçekten bundan sonra mutlaka uğrayacağım. Ayrıca Denizlili olmanızda bende başka bir sempati uyandırdı.Ankara dışında yaşayabileceğimi düşündüğüm 1-2 sehirden biriside orasıdır.Daha sık görüşmek üzere sevgiler
Öncelikle tüm şehitlerimize rahmet diliyorum başımız sağolsun.Patatesde çok değişik ve bir o kadarda güzel olmuş ben bayıldım görüntüye ellerine sağlık....
YanıtlaSilMerhaba,
YanıtlaSilBen bloglarla, uzun zamandır okumama rağmen, yeni katıldığım için yeni tanışıyorum. Patatesler çok güzel görünüyor. Gerçi Ankara'da küçük patatesleri bulmak zor olacak ama en küçükleriyle deneyeceğim. Elinize sağlık.
yemekkutusu.blogspot.com
Çok değişik ve hoş görünüyor galgıtma.Ellerine sağlık.Sevgiler
YanıtlaSilwww.annemmutfakta.blogcu.com